România, a doua înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativa Muntenegrului, scor 23-34 (13-17), în cea de-a doua partidă a turneului preolimpic de la Lyon.

188 afișări
Imaginea articolului România, a doua înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon

România, a doua înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon

Doar trei minute a durat jocul bun al României în meciul decisiv cu Muntenegru. La scorul 2-2, tricolorele au pierdut trei atacuri consecutive, iar adversara s-a detaşat la 2-4 (min. 5). Katarina Bulatovici a fost imposibil de oprit, deşi a marcat cinci goluri după aceeaşi schemă, neblocată de nimeni din apărarea României (4-8, min. 10). Muntenegru a condus apoi cu 4-9 şi 5-12 (min. 16), tricolorele au avut o revenire, 8-12 (min. 20) şi 12-15 (min. 28) şi datorită intervenţiilor Mirelei Nichita. La pauză, 13-17.

În minutul 27, România a pierdut-o pe Patricia Vizitiu, care s-a accidentat grav la genunchiul stâng, după ce a fost împinsă în ofensivă de Katarina Bulatovici.

În repriza secundă s-a refăcut diferenţa maximă de şapte goluri, care a fost şi depăşită, 14-21 (min. 35) şi 15-24 (min. 39), apărarea României fiind prea pasivă în faţa asaltului muntenegrean. Jucătoarelor antrenate de Radu Voina nu le-a mai ieşit nimic până la final (18-27, min. 47), care a fost unul trist, mai ales pentru suporterii conaţionali ce le-au încurajat permanent din tribune. Muntenegru a acumulat 4 puncte, a obţinut calificarea la JO, în premeră, iar România are 0 puncte, după două zile şi doar şanse teoretice să mai prindă "biletele" de Londra.

Marcatoare:

România – Nechita 6 goluri, Ardean-Elisei 6, Ani-Senocico 4, Druţu 3, Brădeanu 2, Vizitiu 1, Manea 1

Muntenegru – K. Bulatovici 7 goluri, Popovici 6, Radicevici 5, Djokici 5, Savici 4, Miljanici 3, Knezevici 2, Nikcevici 1, Lazovici 1.

În primele meciuri de la Lyon, Muntenegru a învins Japonia, scor 30-24 (14-13), iar Franţa a dispus de România, cu 24-19 (12-9). Sâmbătă mai este programată partida dintre Japonia-Franţa, iar duminică cele dintre România-Japonia (15.15) şi Franţa-Muntenegru. Primele două clasate vor obţine calificarea la JO de la Londra. Alte două turnee similare se dispută la Guadalajara (Spania) şi Aalborg (Danemarca).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic va avea loc în 30 mai, la Londra. La turneul final vor participa 12 echipe, şase dintre acestea fiind deja calificate: Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Brazilia, Angola şi Coreea de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici