România a fost învinsă de Elveţia la turneul amical Yellow Cup, înainte de europenele de handbal masculin

Echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă joi de reprezentativa similară a Elveţiei, în cadrul celei de a 50-a ediţii a turneului Yeelow Cup, organizat la Axa Arena din Winterthur.

175 afișări
Imaginea articolului România a fost învinsă de Elveţia la turneul amical Yellow Cup, înainte de europenele de handbal masculin

Reprezentativa ţării gazdă s-a impus cu 37-31 (15-11), după un meci în care ambele echipe au rulat întregul lot şi au testat diferite formule de joc.

România va ma întâlni în cadrul turneului reprezentativele Argentinei (vineri, ora 18.45) şi Bosniei-Herţegovina (sâmbătă, ora 15).

Naţionala masculină de seniori a României va participa la Campionatul European de handbal, pentru prima dată după o pauză de 28 de ani.

În perioada 10 - 28 ianuarie, Germania va găzdui turneul final Men’s EHF EURO 2024. România face parte din grupa B, o grupă dificilă, alături de Spania (dublă campioană europeană), Austria (echipă care s-a impus în faţa tricolorilor de două ori în grupa de calificare) şi Croaţia (multiplă medaliată europeană) şi va juca primul meci pe 12 ianuarie, cu Austria.

Următorul meci va fi cel cu Spania, pe 14 ianuarie, apoi cel cu Croaţia, pe 16 ianuarie. Meciurile din grupa B se vor disputa la Meinheim, primele două clasate din rupă calificându-se în fazele superioare.

Ultima participare a României la un turneu final de Campionat European a avut loc la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante. Campioana europeană en-titre este Suedia, aflată în Grupa E.

Lotul pentru EURO 2024 comunicat de selecţionerul Xavier Pascual este format din jucătorii: Ionuţ Iancu, Dan Vasile, Nicuşor Negru, Sabin Constantina, Alex Tărîţă, Ionuţ Nistor, Călin Dedu, Robert Nagy, Adrian Rotaru, Robert Militaru, Dan Racoţea, Andrei Drăgan, Gabriel Ilie, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Cristi Ghiţă, Marius Sadoveac, Liviu Caba, Demis Grigoraş, Andrei Buzle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici