România a învins Brazilia, scor 24 la 23, înaintea Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala feminină de handbal a încheiat cu capul sus Trofeul Carpaţi, după ce a învins Brazilia cu 24-23. A fost şi ultimul test înaintea Campionatului Mondial din Germania, care va debuta pe 1 decembrie.

676 afișări
Imaginea articolului România a învins Brazilia, scor 24 la 23, înaintea Campionatului Mondial de handbal feminin

România a învins Brazilia, scor 24 la 23, înaintea Campionatului Mondial de handbal feminin

După 13-15 la pauză, România a revenit de la cabine şi mai motivată. În poartă a intrat Denisa Dedu, iar trei parade ale tricolorei au adus un plus de energie defensivei. Tricolorele au început să dea mai mult din mâini şi din picioare, au început să lupte împreună, iar rezultatele au început să se vadă. Naţionala a restabilit egalitatea la 15-15 în minutul 35, a avut şi şansa să preia conducerea, dar Tomescu a ratat din situaţie clară cu Arenhart.

Momentul culminant al jocului a venit în minutul 52, când Crina Pintea a scos o eliminare de 2 minute la scorul de 20-21. La puţin timp după ce România a ieşit cu bine dintr-o dublă inferioritate numerică. În supranumeric în atac, tricolorele au jucat aproape de adevăr. Cristina Neagu a redevenit periculoasă pentru Brazilia, nefiind în marcaj, iar România a revenit la conducere cu trei goluri consecutive.

Finalul i-a aparţinut Denisei Dedu şi în egală măsură apărării, care a jucat pe atacul Braziliei cu multă pasiune, emoţie, cu multă agresivitate. Jorge Duenas a trimis la rândul lui o jucătoare în plus pe atac, dar Denisa Dedu a blocat-o pe Robeiro din extremă şi cu ajutorul porţii, mingea lovind bara. România s-a impus, aşadar, cu 24-23 şi pleacă cu zâmbetul pe buze la Campionatul Mondial. Greul însă abia acum începe.

Meciul de debut al naţionalei la turneul final este pe 2 decembrie, cu Paraguay, la Trier.

România – Brazilia 24-23 (13-15)

Dedu, Dumanska – portari; Neagu 8, Szucs, Buceschi 4, Laslo, Tătar 1, Tomescu, Berbece, Zamfirescu, Zamfir-Florianu, Dragut 4, Geiger, Pintea 5, Ardean 2, A. Popa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici