România a ratat calificarea la turneul final al Ligii Mondiale

Naţionala de polo a României a ratat marţi, la Oradea, calificarea la turneul final al Ligii Mondiale, după ce a fost învinsă în ultimul meci din grupa B preliminară de campioana europeană en-titre, Muntenegru, cu scorul de 11-9 (2-2, 2-1, 5-3, 2-3).

2 afișări

Scorul a fost deschis de România, prin Kalman Kadar, care a înscris de la distanţă, surprinzându-l pe portarul Radici, după doar două minute. Adversara a ripostat rapid, 1-1, dar tricolorii au revenit la conducere, prin Ramiro Georgescu. La prima pauză, tabela arăta însă egalitatea, 2-2.

Tricolorii au jucat curajos în continuare, deşi se luptau pentru calificare cu campioana europeană en-titre, 3-3, la mijlocul reprizei secunde. Totuşi, la finalul acesteia, oaspeţii se aflau în avantaj, 3-4.

Muntenegrenii şi-au arătat clasa în repriza a treia, când au reuşit să se detaşeze la 4-6, dar un gol al lui Andrei Buşilă a readus speranţa în tabăra României. În ultimul minut al reprizei, Ivovici a marcat pentru Muntenegru, ducând scorul la 5-8, iar de atunci, în pofida eforturilor jucătorilor români (9-10, min. 30), numele câştigătoarei nu a mai putut fi schimbat. Anumite decizii ale arbitrilor Golikov (Rusia) şi Rodriguez (Spania) au fost contestate nu doar de spectatori, ci şi de jucătorii români.

Muntenegru a învins cu 11-9, în timp ce echipa României a pierdut nu doar acest meci, ci şi calificarea la turneul final al Ligii Mondiale. Tricolorii aveau nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate, pentru a mai spera la calificare, care ar fi fost decisă doar printr-o victorie a muntenegrenilor în faţa Italiei, în ultima partidă a grupei (12 mai).

Marcatori:

România - Buşilă 3, Kadar 2, Radu 2, R. Georgescu 1, Negrean 1.

Munteneru - Janovici 3, Vukcevici 2, Ivovici 2, Radovici 1, Pascovici 1, Ticici 1, Danilovici 1.

În primele trei meciuri din preliminariile Ligii Mondiale, România a fost învinsă de Italia (2-10) şi de Muntenegru (7-13), ambele în deplasare, după care a învins, tot la Oradea, Italia (12-10).

Campioana europeană Muntenegru este deja calificată, în calitate de naţiune organizatoare, turneul final fiind programat în intervalul 16-21 iunie.

Premiile totale ale competiţiei, la care vor participa 8 echipe, sunt de 500.000 de dolari, câştigătoarea Ligii Mondiale urmând a primi 100.000 de dolari.

Naţionala României s-a clasat în 2007 pe locul şase la turneul final World League din Berlin, anul trecut a ratat calificarea la Jocurile Olimpice şi la turneul final al Ligii Mondiale, iar în 2009 va participa la Campionatul Mondial de la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici