România a remizat cu Coreea de Sud la CM din China

Naţionala de handbal feminin a României va juca pentru clasarea pe locurile 7-8 la Campionatul Mondial din China, după ce a încheiat grupa principală a II-a pe locul patru, în urma remizei de marţi cu Coreea de Sud, scor 34-34 (13-19).

13 afișări
Imaginea articolului România a remizat cu Coreea de Sud la CM din China

România a remizat cu Coreea de Sud la CM din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a început pesimist pentru tricolore, Cristina Neagu accidentându-se grav la glezna stângă în minutul 2.

Trei atacuri pierdute consecutiv au dus scorul la 3-0 pentru asiatice, dar România a revenit rapid, 5-3 (min. 7). Coreea de Sud nu a cedat lupta, astfel că la mijlocul reprizei conducea din nou, scor 9-8, iar spre pauză, cu 18-12 (min. 28). Coreea de Sud a fost imposibil de oprit pe flancul drept al atacului, apărarea României fiind aproape inexistentă în anumite momente.

După 13-19 la pauză, căderea tricolorelor a fost remontată treptat (19-22, min. 43). Apărarea a dat un alt randament, iar în atac s-au mai redus ratările copilăreşti din prima parte a jocului. Treptat, asiaticele au cedat şi fizic, astfel că România a reuşit să egaleze (32-32, min. 58), dar nu a găsit forţa să se impună, după un meci în care a arătat în numeroase momente că nu a trecut încă peste şocul necalificării în semifinale.

Marcatoarele echipei României au fost Vărzaru 6 goluri, Lecuşanu 6, Amariei 5, Maier 4, Manea 4, Stanca 3, Moldovan 3, Fiera 2, Puşcaşu 1, în timp ce asiaticele le-au avut în prim-plan pe Jung, cu 9 goluri, şi pe Woo, cu 8.

Cu rezultatul de marţi, România încheie grupa a II-a principală pe locul patru şi va juca ultima partidă din cadrul CM din China, joi, cu ocupanta aceleiaşi poziţii în grupa I, Germania, pentru clasarea finală pe locurile 7-8.

Rezultatele ultimelor meciuri din grupele principale:

Grupa I

Germania-Angola 25-21

Franţa-Austria 35-20

Danemarca-Rusia 25-30.

În semifinale s-au calificat echipele Franţa şi Rusia.

Grupa a II-a

Ungaria-China 25-21

Norvegia-Spania 27-24

România-Coreea de Sud 34-34.

În semifinale s-au calificat echipele Norvegiei şi Spaniei.

În urma remizei înregistrate în meciul cu Coreea de Sud, România şi-a ratat obiectivul la CM din China, care a fost clasarea pe unul din primele cinci locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici