România a terminat Mondialul de handbal pe locul 12. Adio, Olimpiadă!

  • Cu 11 goluri marcate în ultimul meci al naţionalei României de handbal feminin la Campionatul Mondial IHF 2023, Eliza Buceschi a fost desemnată pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a partidei câştigate cu 27-26 (13-10) în faţa Poloniei.
  • România a ratat orice şansă de a ajunge la Jocurile Olimpice.
  • Ungaria a prins incredibil ultimul loc la Turneul Preolimpic, după victoria cu Croaţia, scor 23-22.
1221 afișări
Imaginea articolului România a terminat Mondialul de handbal pe locul 12. Adio, Olimpiadă!

FOTO: Facebook FR Handbal

Ultimul meci din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin IHF 2023, organizat de Danemarca, Suedia şi Norvegia, a adus echipei conduse de tehnicianul Florentin Pera o ultimă victorie muncită, cu scorul de 27-26 (13-10).

Ambele echipe aveau câte patru puncte înainte de startul meciului şi doar una singură putea să îşi asigure un loc mai sus în clasamentul final, învingătoarea, acesta fiind singurul obiectiv, deoarece niciuna dintre ele nu mai avea şanse reale de a obţine un bilet pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice din aprilie anul viitor.

România lupta pentru şansa de a evita cel mai slab rezultat la Campionatul Mondial feminin IHF din 2001, când a încheiat pe locul 17, în timp ce Polonia avea şansa de a ajunge în top 10, dar numai ajutată şi de alte rezultate din grupă.

Prin urmare, în condiţiile în care ambele echipe jucau şi pentru orgoliu, a fost un meci strâns şi disputat, însă Polonia a început mai greu, ratând de 7 ori în faţa portarului Daciana Hosu, care a avut o eficienţă de 43%.

România a profitat, în ciuda unor ratări, şi şi-a creat un avantaj de 5:2. Au urmat cinci ratări din poziţii clare, ale tricolorelor, Crina Pintea sau Lorena Ostase fiind blocate de portarul Adrianna Płaczek.

Cu toate acestea, România a condus la pauză, 13:10, în condiţiile în care principala marcatoare, Eliza Buceschi, a strălucit din nou, reuşind cinci goluri în prima repriză, pentru a urca pe locul doi în clasamentul golgheterelor, la ultimul său meci din competiţie.

Noile greşeli ale Poloniei au ajutat România să repete startul din prima repriză, cu un 3:0 intermediar, cu contribuţia Cristinei Laslo şi a Elizei Buceschi, care au dus avantajul la un maxim de 5 goluri (17-12), după 35 de minute, România fiind pe drumul spre o victorie la cel puţin 10 goluri, una din şansele de a-şi prelungi speranţele pentru un loc în turneele de calificare la Jocurile Olimpice.

Când părea că meciul a fost decis, Polonia a declanşat revenirea, reuşind un parţial de 3:0 pentru a reduce din diferenţă, după care a progresat şi a egalat pe tabelă (25-25), pentru prima dată de la începutul meciului, ceea ce a determinat un time-out de echipă pentru România.

Polonia a avut mai multe şanse de a trece în avantaj sau de a egala din nou scorul, dar nu a reuşit acest lucru, ratând trei astfel de oportunităţi de unu la unu, în timp ce România şi-a păstrat calmul şi a obţinut în cele din urmă o victorie cu 27-26, cu care a încheiat pe locul 12 la Campionatul Mondial feminin IHF 2023.

Buceschi a fost desemnată jucătoarea meciului pentru a patra oară în şase meciuri, şi cu cele 11 goluri marcate a recut pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 47 de goluri, cu un gol mai mult decât Marketa Jerabkova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici