România are 17 sportivi la startul Marelui Şlem de la Wimbledon

  • Cea de-a 134 ediţie a turneului de Grand Slam de la Wimbledon începe luni, 21 iunie, la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, cu faza calificărilor.
  • România este reprezentată la turneul londonez de 17 sportivi.
292 afișări
Imaginea articolului România are 17 sportivi la startul Marelui Şlem de la Wimbledon

România are 17 sportivi la startul Marelui Premiu de la Wimbledon

Astfel, pe tabloul principal vor intra direct, începând din 28 iunie, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan.

De luni, 21 iunie, vor evolua în calificări Irina Bara, Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Gabriela Talabă şi Irina Fetecău la feminin şi Marius Copil la masculin.

La feminin, ar mai putea ajunge în calificări şi Ioana Laura Andrei, a treia rezervă, care va evolua doar în cazul în care trei sportive se vor retrage.

România mai are reprezentanţi şi în probele de dublu.

Trei perechi au în componenţă jucătoare din România. Este vorba despre cuplurile Nadiya Kichenok - Raluca Olaru, Andreea Mitu - Monica Niculescu şi Cornelia Lister - Patricia Ţig.

În proba de dublu masculin vor evolua perechile Kevin Krawietz – Horia Tecău şi Jay Clarke – Marius Copil. Ultimul, a primit un wild card, alături de britanic, care a fost invitat şi pe tabloul principal de simplu.

Turneul de la Wimbledon este dotat cu premii totale în valoare de 35.016.000 lire sterline.

Câştigătorii probelor de simplu, feminin şi masculin, vor câştiga câte 1,7 milioane lire sterline, în timp ce perechile învingătoare la dublu sunt recompensate cu 480.000 lire sterline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici