România are bilanţ pozitiv în confruntările cu Elveţia şi e neînvinsă din 1994

Echipa naţională a României se pregăteşte marţi pentru un duel important împotriva Elveţiei în ultimul meci din preliminariile EURO 2024, cu istoria confruntărilor dintre cele două echipe indicând o competiţie echilibrată, uşor favorabilă naţionalei tricolore.

524 afișări
Imaginea articolului România are bilanţ pozitiv în confruntările cu Elveţia şi e neînvinsă din 1994

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Partida de pe Arena Naţională, de marţi, de la ora 21:45, va fi a 15-a întâlnire oficială dintre cele două naţionale. Până în prezent, România a înregistrat 5 victorii şi 5 remize în confruntările cu Elveţia din această campanie, suferind doar 4 înfrângeri.

Chiar dacă elveţienii au marcat 22 de goluri comparativ cu cele 15 ale României, istoria recentă pare să favorizeze tricolorii.

Prima întâlnire dintre cele două echipe datează din 1933, când s-a înregistrat un rezultat de egalitate, 2-2, în preliminariile Cupei Mondiale.

Apoi, în ciuda unei victorii a României cu 4-2 în calificările pentru Campionatul European din 1966, scorul returului din 1967 a fost un dureros 1-7.

De atunci, echipa naţională română nu a mai cunoscut înfrângerea în faţa Elveţiei. Ultimul meci oficial a fost un spectaculos 2-2 în această campanie de EURO 2024, cu o revenire spectaculoasă a tricolorilor în finalul meciului.

La EURO 2016, România a obţinut un rezultat de egalitate, 1-1, după ce a condus cu 1-0 la pauză, cu golul lui Nicolae Stanciu şi cu Anghel Iordănescu pe bancă, iar într-un meci amical din 2012, România s-a impus cu 1-0.

Ce mai dureroasă amintire este înfrângerea din 1994, la Cupa Mondială, cu 1-4, în faza grupelor, cu unicul gol marcat de Gheorghe Hagi, din pasa lui Ilie Dumitrescu, însă de atunci şi până acum, România rămâne fără înfrângere în meciurile oficiale împotriva Elveţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici