România, calificare după 10 ani la Campionatul Mondial de handbal masculin tineret

Naţionala de handbal masculin tineret a României s-a calificat duminică, la Piteşti, la Campionatul Mondial din 2015, la 10 ani de la ultima performanţă similară, după ce a învins reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 27-26 (15-17), în ultimul meci din grupa 6 europeană de calificare.

759 afișări
Imaginea articolului România, calificare după 10 ani la Campionatul Mondial de handbal masculin tineret

România, calificare după 10 ani la Campionatul Mondial de handbal masculin tineret (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Marcatorii României au fost Nistor 11 puncte, Rotaru 4, Negru 3, Şomlea 3, Racoţea 3, Szasz 2, Burlacu 1 gol.

În primul meci al zilei, Croaţia a învins Bulgaria, cu scorul de 41-27 (19-10). Anterior, la turneul de la Piteşti, România a învins Bulgaria, cu scorul de 38-20 (22-9), iar apoi a remizat cu Croaţia, scor 23-23 (11-10). Astfel, România încheie pe primul loc cu 5 puncte, la fel ca şi Croaţia, dar care este pe locul 2, cu golaveraj inferior, urmate de Slovenia cu 2 puncte şi Bulgaria 0, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă calificându-se la turneul final al CM din Brazilia.

Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit în 2015 de Brazilia.

Germania, campioana europeană under 20, vicecampioana aceleiaşi competiţii, Suedia, şi campioana mondială en-titre, Danemarca, sunt calificate direct la turneul final.

Pentru celelalte opt locuri disponibile au fost angrenate 30 de echipe, între care şi România.

Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc între 19 iulie şi 2 august. La ultima participare în competiţie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici