România, calificată în sferturile de finală ale CM din Franţa

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, sâmbătă, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Franţa, în grupa principală II, de la Dijon, după ce a învins reprezentativa Spaniei, cu scorul de 32-19 (19-6).

2 afișări
Imaginea articolului România, calificată în sferturile de finală ale CM din Franţa

România, calificată în sferturile de finală ale CM din Franţa

Scorul meciului a fost deschis abia în minutul 3, de pivotul Ionela Gâlcă, după care echipa României a prins curaj şi şi-a impus ritmul de joc, mai ales pe contraatac (10-3, min. 15), profitând şi de paradele şi lansările portarului Luminiţa Dinu. Mult mai concentrate decât în partidele anterioare, tricolorele au confirmat creşterea treptată de formă, în pregătire pentru partidele şi mai dificile care urmează, cu Ungaria şi Germania, dar mai ales cea eliminatorie din sferturile de finală.

De cealaltă parte, Spania a luat la ţintă barele porţii României, pierzând atacuri pe bandă rulantă, dar şi pentru că ibericele au fost incomodate serios de apărarea adversă. În minutul 25, tabela arăta scorul de 16-5 pentru România, iar meciul părea deja tranşat.

După 19-6 la pauză, România a evoluat cu jucătoarele folosite mai puţin până atunci, având o singură grijă: să-şi menţină avantajul câştigat în prima parte. Primul gol din repriza secundă pentru România a venit abia în minutul 43, prin Gatzel (20-9), care a marcat primul gol la această ediţie a Mondialelor. Cu gândul la următoarele două partide din grupă, cu Ungaria şi Germania, dar mai ales la faptul că au obţinut calificarea în sferturi, elevele antrenorilor Tadici şi Muşi au « închis » tabela la scorul 32-19. La final, banca tehnică a Spaniei a reclamat vehement arbitrajul.

România va mai disputa două partide în grupa principală II, cu Ungaria (duminică, ora 17.30) şi cu Germania (marţi, ora 19.30), dar cu şase puncte acumulate deja în clasament nu mai are cum să rateze calificarea în sferturile de finală, fază în care merg primele patru clasate din fiecare din cele două grupe principale. După meciurile de sâmbătă din grupa principală II, România este liderul grupei (6 puncte), urmată de Germania (5), Ungaria (4), Coreea de Sud (2), Spania (1), Polonia (0).

Rezultate de sâmbătă de la CM:

Grupa principală I – Macedonia-Franţa 23-29, Croaţia-Angola 28-34. Sâmbătă seară este programat şi derbiul grupei, dintre Norvegia şi Rusia.

Grupa principală II – Germania-Ungaria 30-30, Polonia-Coreea de Sud 33-37, România-Spania 32-19.

Câştigătoarea Campionatului Mondial se califică automat la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar echipele clasate pe locurile II-VII vor participa la turnee preolimpice de calificare, care vor fi găzduite, conform regulamentului IHF, de formaţiile clasate pe locurile II, III şi IV.

Obiectivul naţionalei României la CM din Franţa este clasarea pe unul din locurile 1-4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici