România, cap de serie la tragerea la sorţi în Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a României este cap de serie la tragerea la sorţi a barajului pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupai Davis, dar ar putea întâlni în această fază a competiţiei adversari redutabili ca Serbia sau Elveţia.

33 afișări
Imaginea articolului România, cap de serie la tragerea la sorţi în Cupa Davis

România, cap de serie la tragerea la sorţi în Cupa Davis (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit clasamentului mondial al Cupei Davis, dat publicităţii astăzi, capii de serie la tragerea la sorţi programată, miercuri, de la ora 12.00, la Londra, sunt următorii: Croaţia (locul 5), Slovacia (8), Australia (10), Belgia (12), Coreea de Sud (13), România (14), Austria (15) şi Israel (16). Celelalte opt echipe care vor juca baraj în septembrie sunt Elveţia (17), Serbia (18), Chile (19), Peru (20), Marea Britanie (21), Brazilia (22), Olanda (23) şi India (24).

Antrenorul echipei de Cupa Davis a României, Florin Segărceanu, spune că ar prefera ca adversar Brazilia sau India.

"Noi am prefera Brazilia, pentru că am juca în România. Evident că ne-ar plăcea să jucăm şi cu India, dar probabil s-ar trage la sorţi, pentru că nu am mai jucat cu ei din 1971 şi nu se mai pune, pentru că se contabilizează de la noul sistem al Cupei Davis. Practic acestea ar fi preferinţele noastre. Dacă am juca la Bucureşti cu Brazilia sau India ar fi ideal. Cel mai greu ar fi cu Serbia, chiar dacă şi cu ei s-ar trage la sorţi, pentru că ultima dată am jucat cu Iugoslavia şi nu mai contează. Oricum Serbia are un jucător de mare valoare (n.r. Novak Djokovici, numărul 3 ATP) şi o echipă de temut", a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Segărceanu.

Echipa de Cupa Davis a României ar întâlni pe teren propriu formaţiile Braziliei şi Marii Britanii, ar juca în deplasare cu Elveţia, Chile şi Olanda, iar în cazul în care ar cădea cu Peru, India sau Serbia, gazda ar fi desemnată prin tregere la sorţi.

România a ajuns în situaţia de a juca baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială după ce a pierdut, în februarie, la Sibiu, meciul cu Franţa, în primul tur al Cupei Davis. Barajul este programat în perioada 19-21 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici