România, debut cu înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, vineri, de vicecampioana mondială Franţa, scor 24-19 (12-9), în primul meci de la turneul preolimpic de la Lyon.

184 afișări
Imaginea articolului România, debut cu înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon

România, debut cu înfrângere la turneul preolimpic de la Lyon (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tricolorele au debutat cu curaj, conducând cu 3-2 (min. 5), dar au scăzut ritmul în ofensivă şi s-au văzut depăşite rapid. La 5-4 (min. 14), jucătoarele lui Radu Voina au avut două ocazii să egaleze, dar au ratat şansa, de la 7 metri şi pe contraatac, iar Franţa s-a detaşat la 7-4 (min. 17). Au urmat momente dificile pentru echipa României, care nu s-a regăsit în joc, în timp ce Franţa a marcat pe contraatac aproape în fiecare minut, 11-7 (min. 23).

Diferenţa maximă a venit în minutul 26 (12-7), dar tricolorele au mai redus din handicap până la pauză, 12-9, fiind mai motivate în defensivă.

În repriza secundă, România a avut un joc oscilant, cu momente bune în prima parte (12-11, 14-13, min. 37), dar fără a reuşi să pună probleme Franţei. Vicecampioana mondială nu a fost nici ea mai presus, ratând numeroase atacuri, dar totuşi, mai puţine decât adevarsara (19-15, min. 47). În faza ofensivă, tricolorele au plătit tribut jocului aglomerat la linia de 9 metri, fără a implica extremele şi nici pivotul, din cauza apărării foarte agresive a gazdelor (23-17, min. 56). Ultimele minute au fost confuze pentru echipa României, care nu s-a mai regăsit, cedând poate cel mai important meci al turneului.

Marcatoare:

Franţa - Lacrabere 4 goluri, Kanto 3, Signate 3, Herbrecht 3, Dembele 3, Ayglon 2, Baodouin 2, Gnabouyou 1, Deroin 1, Tervel 1, Dancette 1

România - Meiroşu 6 goluri, Ani-Senocico 3, Brădeanu 2, Nechita 2, Ardean-Elisei 2, Ciuciulete 2, Manea 1, Curea 1.

În primul meci al zilei, Muntenegru a învins Japonia, scor 30-24 (14-13).

Sâmbătă se vor juca partidele România-Muntenegru (ora 15.45) şi Japonia-Franţa, iar duminică România-Japonia (15.15) şi Franţa-Muntenegru. Primele două clasate vor obţine calificarea la JO de la Londra. Alte două turnee similare se dispută la Guadalajara (Spania) şi Aalborg (Danemarca).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic va avea loc în 30 mai, la Londra. La turneul final vor participa 12 echipe, şase dintre acestea fiind deja calificate: Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Brazilia, Angola şi Coreea de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici