România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv în 2016

România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv în 2016, la egalitate cu Italia, potrivit Federaţiei Române de Dans Sportiv, care împlineşte 25 de ani de la înfiinţare.

648 afișări
Imaginea articolului România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv în 2016

România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv în 2016 (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Cu această ocazie, sâmbătă, 15 octombrie 2016, ora 19.00, vor fi premiaţi dansatorii români cu cele mai bune rezultate, cei care au obţinut în ultimii ani 8 titluri mondiale.

În anul 2016, România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul 3 situându-se Germania. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noştri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul „Deşteaptă-te române!” să răsune de 11 ori, obţinând totodată 11 medalii de argint şi 18 de bronz, în 72 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

„Acum 15-20 de ani, România nu reprezenta, în dansul mondial, aproape nimic. Azi nu greşim dacă spunem că suntem printre primele naţiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportăm. Desigur, această ascensiune a presupus multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în fenomen. Muncă grefată fericit pe talentul de excepţie al sportivilor noştri, pe îndrumarea competentă primită de aceştia, de la cei mai buni antrenori români şi străini. Şi, în plus, să nu uităm de sprijinul deosebit şi implicarea părinţilor”, a declarat Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni se va desfăşura, în Complexul Sportiv din cadrul Centrului Naţional de Excelenţă de la Reghin, ediţia a XXV-a a Cupei României la Dans Sportiv, unde cele mai valoroase perechi din România vor încerca să cucerească prestigiosul trofeu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici