România impresionează la campionatul european de handbal feminin. Analiză Prosport despre prestaţia echipei noastre

Yuliya Dumanska şi Denisa Dedu continuă tradiţia portarilor foarte buni la echipa naţională de handbal feminin, iar la Campionatul European din Franţa fac un turneu absolut superb. Ambele fete s-au remarcat deja la Brest, iar poarta reprezintă una din explicaţiile rezultatelor de până acum, trei meciuri – trei victorii.

2205 afișări
Imaginea articolului România impresionează la campionatul european de handbal feminin. Analiză Prosport despre prestaţia echipei noastre

România impresionează la campionatul european de handbal feminin. Analiză Prosport despre prestaţia echipei noastre

De-a lungul timpului, nicio naţională nu a reuşit să facă rezultate la marile competiţii, dacă nu a avut în primul rând poartă. România are nu una, ci două fete care sunt deja în atenţia tuturor. Denisa Dedu a fost desemnată MVP-ul partidei cu Germania, iar Yuliya Dumanska a primit aceeaşi distincţie la jocul cu Norvegia de aseară (31-23). După prima fază a competiţiei, statustica spune că România are cea mai bună poartă: cele mai multe parade – 42 de intervenţii şi cel mai bun procentaj – 36%. De asemenea, Yuliya Dumanska este în acest moment cel mai bun portar al Campionatului European, având un procentaj de 40%.

„Mă ajută colegele să am evoluţiile bune. Mă bucur foarte mult că am ocazia să lucrez şi cu Denisa Dedu, este o colegă minunată, mă ajută enorm. Şi eu la rândul meu încerc să o ajut, pentru că ştiu că suntem doi portari buni şi trebuie să ne completăm pentru a avea rezultate pozitive”, a vorbit Yuliya Dumanska despre secretul evoluţiilor de la Euro.

În partida cu Norvegia, portarul echipei naţionale a terminat partida cu 14 intervenţii utile şi cu un procentaj absolut fabulos, de 44%, aşa cum era Lunde pe vremuri. „Mă simt foarte mândră pentru că am putut să-mi ajut echipa, pentru asta muncim în fiercare zi. Sunt foarte fericită că alături de colege am jucat bine şi am reuşit să batem Norvegia. Nu am cuvinte. Este o seară minunată (n.r. - aseară), ne bucurăm foarte mult, dar trebuie să ne odihnim foarte bine şi să ne pregătim pentru meciurile care vor urma în Main Round”, a spus Yuliya Dumanska.

Cu o asemenea poartă, România poate visa fără nicio exagerare la o calificare în semifinale. „Ne dorim foarte mult să ajungem acolo, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Eu am încredere în echipă”, a mai declarat Yuliya. Ce ar însemna o medalie pentru Dumanska? „O să vă spun când o să o am”, a venit replica imediată a portarului.

Pe lângă poartă, România are în acest moment cel mai bun atac – 91 de goluri, cea mai bună eficienţă a şuturilor la poartă – 66%, procentaj pe care îl are şi Franţa, dar şi a doua apărare la blocaje – 9, fiind devansată doar de Rusia cu 10.

De asemenea, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi sunt pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, fiecare având câte 24 de goluri, cu două mai puţin decât liderul Krpez, în timp ce Gabriela Perianu este handbalista cu cele mai multe blocaje la Euro – 6.

Cu toate aceste cifre, România merge cu încredere la meciul următor cu Olanda, programat duminică, de la ora 19:00, în grupa principală.

Articol Prosport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici