România, în urna A la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de tineret

România va face parte din urna A, alături de Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia şi Germania, la tragerea la sorţi a grupelor de calificare la Campionatul European de tineret, ediţia 2011-2013, ce va avea loc joi, la Nyon, la ora 13.00, informează frf.ro.

6 afișări

La competiţia europeană s-au înscris toate cele 53 de federaţii naţionale afiliate la UEFA. Israel, în calitate de ţară-gazdă, este calificată direct la turneul final, astfel că la tragerea la sorţi vor participa toate celelalte 52 de federaţii, acestea fiind împărţite în cinci urne, conform clasamentului coeficienţilor, după cum urmează:

Urna A: Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia, Germania şi România;

Urna B: Elveţia, Ţara Galilor, Belarus, Franţa, Ucraina, Turcia, Austria, Portugalia, Danemarca şi Belgia;

Urna C: Croaţia, Ungaria, Scoţia, Grecia, Islanda, Slovacia, Republica Moldova, Finlanda, Armenia şi Irlanda de Nord;

Urna D: Polonia, Muntenegru, Georgia, Letonia, Norvegia, Slovenia, Republica Irlanda, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Macedonia;

Urna E: Albania, Insulele Feroe, Cipru, Lituania, Kazahstan, Estonia, Azerbaijan, Andorra, San Marino, Luxemburg, Malta şi Liechtenstein.

Vor fi alcătuite 10 grupe, dintre care două (grupele 1 şi 2) cu câte şase echipe şi celelalte opt (grupele 3-10) cu câte cinci naţionale.

Pentru jocurile de baraj (care urmează să desemneze cele şapte echipe care se vor alătura Israelului la turneul final) se vor califica cele 10 câştigătoare ale grupelor şi cele mai bune patru reprezentative care vor încheia preliminariile pe locul 2.

Datele FIFA, rezervate acestor jocuri de calificare, sunt următoarele:

În 2011: 25 şi 29 martie, 3 şi 7 iunie, 2 şi 6 septembrie, 7 şi 11 octombrie, 11 şi 15 noiembrie

În 2012: 1 şi 5 iunie, 8 şi 12 iunie, 7/8 şi 10 septembrie

Jocurile de baraj: 12 şi 16 octombrie.

La tragerea de sorţi vor fi prezenţi antrenorul reprezentativei României de tineret, Emil Săndoi, şi Dan Cristea, referent în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale a FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici