România la Campionatele Mondiale de box juniori din Erevan - O medalie de argint şi două de bronz

Delegaţia României la Campionatele Mondiale de box juniori din Erevan, Armenia, a câştigat o medalie de argint şi două de bronz, într-o competiţie în care doar două finale nu au avut sportivi proveniţi din Armenia, India sau Rusia, informează Agenţia Naţională pentru Sport.

156 afișări
Imaginea articolului România la Campionatele Mondiale de box juniori din Erevan - O medalie de argint şi două de bronz

România la Campionatele Mondiale de box juniori din Erevan - O medalie de argint şi două de bronz

Amalia Ţugui a câştigat medalia de argint a categoriei 63-66 kg şi a devenit vicecampioană mondială, la finalul unui meci spectaculos şi foarte strâns, pe care Mukhit Aisulu, din Kazahstan, l-a câştigat cu 3-2. Amalia Ţugui a luptat într-una dintre singurele două finale care nu au inclus un sportiv armean, indian sau rus, ceea ce reprezintă în sine o mare performanţă.

În aceeaşi competiţie, au obţinut medalii de bronz pentru România Rocio Bucur Trigos (52-54 kg) şi Elena Şopterean (66-70 kg).

Amalia Ţugui, legitimată la CSM Danubiu Tulcea, a obţinut anul acesta bronzul la Campionatul European de Box, desfăşurat în Ploieşti, în cadrul categoriei -63 kg junioare, este şi campioană balcanică la box, titlu obţinut tot anul acesta, dar şi campioană mondială de Kickboxing WAKO în 2022.

Rocio Bucur Trigos este şi vicecampioană europeană a categoriei 54 Kg, iar Elena Şopterean deţine bronzul categoriei 66 kg în urma evoluţiei de la Campionatele Europene de Juniori de la Ploieşti.

În cadrul Mondialelor de la Erevan, India are cei mai mulţi finalişti dintre toate ţările - 12, în comparaţie cu Armenia şi Rusia, cu câte 9 şi Uzbekistan, cu 7. Dintre cele 13 finale feminine, India este reprezentată în opt dintre ele.

Un număr total de 26 de ţări şi-au asigurat medalii la Campionatele Mondiale de Box IBA pentru juniori, în curs de desfăşurare, de la Erevan, după meciurile din sferturile de finală. Cea mai de succes naţiune este India, cu 17 medalii din 26 de categorii de greutate. Ea este urmată de Rusia, cu 16 medalii, Uzbekistan, cu 11 semifinaliste, şi Kazahstan şi Armenia, cu câte 10 medaliate.

România a participat cu o delegaţie de 18 sportivi, nouă fete şi nouă băieţi, la Campionatele Mondiale de box pentru juniori (15-16 ani) şi a obţinut 3 medalii - una de argint şi două de bronz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici