VIDEO România lansează un trend global. Handbalul pe zăpadă, aplaudat de forurile internaţionale

„Succes în handbalul pe zăpadă la Baia Mare” este titlul unui articol publicat recent de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) despre turneul de handbal pe zăpadă „Baia Mare Snow Handball Challenge”, organizat în urmă cu o săptămână în staţiunea montană Şuior, Maramureş.

4129 afișări

Pagina oficială a Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) a acordat un spaţiu generos prezentării turneului de handbal pe zăpadă organizat în 13 februarie în staţiunea montană Şuior, din judeţul Maramureş.

Baia Mare Snow Handball Challenge a atras atenţia forului internaţional. „În timp ce handbalul pe plajă a devenit popular până acum în multe ţări din lume, doar câteva naţiuni au îndrăznit să facă pasul şi în direcţia practicării handbalului pe zăpadă” se spune în articolul „Succes în handbalul pe zăpadă la Baia Mare”, publicat de ihf.info.

„Organizatorii au făcut tot posibilul pentru a pune la cale un turneu competitiv, dar şi distractiv, care a dovedit că handbalul poate fi jucat nu doar pe teren sau pe nisip, ci şi pe zăpadă”, se mai precizează în articol.

„Chiar dacă temperatura de -13 grade Celsius a fost o provocare pentru mulţi, atât competiţia feminină, cât şi cea masculină au fost un succes”, consideră reprezentanţii IHF.

„Interesul pentru competiţie a fost imens”, a spus pentru ihf.info Tudor Marta, organizatorul competiţiei, precizând că în mediile sociale mulţi jucători de handbal pe plajă din întreaga lume promovau evenimentul printre colegi, afirmându-şi intenţia de a participa la ediţiile următoare.

„Unii dintre ei şi-au pus chiar întrebarea dacă ar putea organiza evenimente similare în ţările lor. Printre ei chiar şi un sportiv din Statele Unite ale Americii. Acest lucru nu poate însemna decât că handbalul pe zăpadă are un viitor”, a mai precizat Tudor Marta în articolul citat.

„Ne-am simţit bine cu toţii şi am învăţat că handbalul pe zăpadă poate fi la fel de distractiv ca handbalul pe plajă. Participanţii ne-au spus că jocul pe zăpadă este mai greu, dar s-au simţit bine şi asta este cea mai importantă motivaţie pentru noi”, a concluzionat Marta, în declaraţia dată pentru ihf.info.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici