România, locul patru pe echipe la Campionatul Mondial de Sanie

România a reuşit să se claseze pe locul patru în prima probă din cadrul Campionatului Mondial de Sanie pe pârtie naturală, şi anume proba pe echipe, competiţie ce se desfăşoară la Vatra Dornei, informează Federaţia Română de Bob şi Sanie.

517 afișări
Imaginea articolului România, locul patru pe echipe la Campionatul Mondial de Sanie

România, locul patru pe echipe la Campionatul Mondial de Sanie (Imagine: Andrei Pungovschi / Mediafax Arhiva Foto)

Echipa României a obţinut locul IV, cu timpul total de 4:20.36. Meritul acestei reusite le revine românilor Anişoara Hutopilă, Adrian Filimon, Ciprian Tăzlăoanu şi Bogdan Moroşan. Sportivii României au surclasat echipa Germaniei (4:23.79), Ukrainei (4:25.32), Turciei (4.25.65), Sloveniei (4:26.36) şi Poloniei (4:33.25).

La această probă, locul I a fost ocupat de echipa Austriei formată din Tina Unterberger, Thomas Kammerlander, Rupert Brueggler şi Tobias Angerer (4:02.44), pe locul II s-a clasat echipa Italiei formată din Greta Pinggera, Alex Gruber, Patrick Pigneter şi Florian Clara(4:03.85), iar locul III a fost adjudecat de echipa Rusiei formată din Svetlana Zaravina, Juri Talikh, Aleksey Martyanov şi Ivan Rodin (4:04.06).

„Ţinând cont că vorbim despre un Campionat Mondial vorbim de cea mai bună clasare a României în această disciplină. Nu putem decât să fim foarte fericiţi. Noi de la început am visat la locul IV, conştienţi fiind că nu ne putem apropia de cei mai buni, iar concurenţa a fost foarte mare. Am bătut Germania şi este o performanţă care ne dă un plus de optimism pentru viitor”, a precizat declarat Adrian Filimon, sportivul echipei naţionale de sanie pe piste naturale.

Proba pe echipe a fost una spectaculoasă. Din fiecare naţiune au luat startul, pe rând, o fată, un băiat şi un echipaj de dublu, iar la finalul coborârilor timpul celor trei s-a cumulat. Competiţia de astăzi a fost urmărită de zeci de spectatori, iar echipa României a fost felicitată de către conducerea Federaţiei Internaţionale de Sanie pentru rezultatul remarcabil obţinut în această competiţie.

“Este un rezultat extrem de bun, deoarece noi am început această disciplină, sanie pe piste naturală, în urmă cu cinci ani. Am organizat la Vatra Dornei etape de Cupă Mondială, am avut Campionat Mondial de Juniori, iar acum este competiţia supremă şi totodată pentru prima dată organizată în România. Faţă de alte ţări care s-au clasat pe podium, pentru noi locul IV este unul extrem de bun şi suntem foarte mulţumiţi de echipa noastră. Sperăm ca şi mâine, în competiţiile de simplu, sportivii noştri să se prezinte la fel de bine“, a precizat Sorin Buta, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie.

La Campionatele Mondialele de la Vatra Dornei participă peste 100 de sportivi din 19 ţări. Sâmbătă, 04 februarie, sunt programate: prima manşă la dublu ( ora10.00), simplu feminin (ora10.35), manşa a doua la dublu (finala – 11.45), precum şi prima manşă la simplu masculin (12.30).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici