FIFA ia în calcul introducerea eliminării temporare în meciurile de fotbal

Fotbalul mondial ar putea suferi noi schimbări radicale, în cadrul celei de-a 131-a întâlniri anuale a IFAB – organismul din cadrul FIFA care se ocupă cu regulile jocului. Întâlnirea va avea loc pe 3 martie şi, printre altele, se va discuta despre introducerea eliminării temporare.

366 afișări
Imaginea articolului FIFA ia în calcul introducerea eliminării temporare în meciurile de fotbal

FIFA ia în calcul introducerea eliminării temporare în meciurile de fotbal (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

FIFA a publicat pe site-ul oficial câteva dintre punctele despre care se va discuta la întâlnirea anuală IFAB, care în acest an se va desfăşura la stadionul Wembley, după cum urmează:

Eliminarea temporară. Este o regulă inspirată din hockey. Pe scurt, un jucător care este avertizat cu cartonaş galben ar putea fi eliminat 3 sau 5 minute, fără ca antrenorul să-l poată schimba. Practic, şi-ar lăsa echipa în inferioritate numerică pentru câteva minute. Dacă membrii IFAB o vor vota, aceasta va fi testată în continuare în competiţiile de juniori şi abia peste trei ani ar putea fi introdusă în competiţiile majore.

Introducerea celei de-a patra schimbări. Aceasta ar urma să fie operată în meciurile care nu se decid în 90 de minute şi se intră în prelungiri. Tot la acest capitol, FIFA vrea să acorde federaţiilor o liberate mai mare în dreptul de a modifica regulile jocului. Adică asociaţiile de fotbal pot decide singure câte schimbări se pot efectua în competiţiile pe care le organizează. Federaţiile nu pot face însă aceste modificări în primele ligi, ci doar în campionatele de juniori şi în ligile inferioare.

Proba video în timpul meciurilor. Este o regulă ce a fost testată deja în câteva competiţii, printre care şi Campionatul Mondial al Cluburilor. Membrii IFAB vor analiza eficienţa acestei reguli şi vor decide mai departe dacă poate fi utilă în competiţiile oficiale.

Rolul căpitanului de echipă. Liderul din teren ar putea avea mai multe responsabilităţi. Ar putea fi adaptată aici o regulă din rugby, unde doar căpitanul poate dialoga cu arbitrul. Această măsura are ca scop ridicarea nivelului de disciplină din teren.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici