România, medaliată cu argint la CE de tenis de masă

Echipa feminină de tenis de masă a României, formată din Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Iulia Necula, Cristina Hîrîci şi Maria Poştoacă, a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene, după ce a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 3-0, de Olanda, în finala competiţiei de la Ostrava.

22 afișări
Imaginea articolului România, medaliată cu argint la CE de tenis de masă

România, medaliată cu argint la CE de tenis de masă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

România a fost reprezentată în întâlnirea disputată împotriva Olandei de Daniela Dodean, Elizabeta Samara şi Iulia Necula.

În primul meci, Daniela Dodean, în vârstă de 22 de ani, a fost învinsă de Jie Li, cu scorul de 3-2 (12-10, 6-11, 3-11, 12-10, 11-5), după ce, în setul al patrulea, la scorul de 2-1, românca a avut o minge de meci. Adversara Danielei Dodean a reveni şi a reuşit să aducă primul punct pentru Olanda.

În meciul al doilea, Elizabeta Samara. în vârstă de 21 de ani, a pierdut în trei seturi în faţa olandezei Jiao Li, scor 12-14, 8-11, 2-11.

România a câştigat singurul punct din partida cu Olanda în cel de-al treilea meci, în care Iulia Necula, în vârstă de 24 de ani, s-a impus cu scorul de 3-1 (11-8, 6-11, 11-5, 11) în faţa Lindei Creemers.

Apoi, Daniela Dodean a fost învinsă de Jiao Li cu scorul de 3-2 (11-7, 11-6, 6-11, 7-11, 11-8), în cea mai disputată partidă a finalei.

Echipa batavă a avut o evoluţie foarte bună la această ediţie a CE, în care a pierdut doar două meciuri, unul în întâlnirea din faza grupelor, cu Ucraina, şi altul în întâlnirea cu România, din finala competiţiei de la Ostrava.

Olanda şi România s-au întâlnit şi sâmbătă în faza grupelor, când reprezentativa batavă s-a impus cu scorul de 3-0.

Ultimul titlu european al României, la proba feminină pe echipe, a fost obţinut în anul 2005, când formaţia compusă din sportivele Mihaela Steff, Otilia Bădescu, Tamara Boros şi Adriana Zamfir, s-a impus în competiţia desfăşurată la Aarchus, în Danemarca.

Alte două titluri europene au fost cucerite de România în 2002, la Zagreb, şi în 1992, la Stuttgart.

Ultima medalie cucerită de echipa feminină a României la Campionatul European a fost cea de bronz, la competiţia disputată în anul 2008, la Sankt Petersburg, după ce a fost învinsă tot de Olanda, în semifinale, cu scorul de 3-0.

La ultima ediţie a Campionatului European, echipa României s-a clasat pe locul al şaptelea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici