România - Olanda, la Campionatul European de handbal. Meciul dintre singurele echipe neînvinse din competiţie începe la ora 19.00

Naţionala feminină de handbal joacă duminică, de la ora 10.00, meciul cu Olanda. Cele două naţionale îşi fac debutul în grupa principală de la Nancy a Campionatului European, fiind pe primele două locuri.

1758 afișări
Imaginea articolului România - Olanda, la Campionatul European de handbal. Meciul dintre singurele echipe neînvinse din competiţie începe la ora 19.00

UPDATE Campionatul european de handbal: România joacă împotriva Olandei duminică, la ora 19.00

România şi Olanda sunt singurele echipe naţionale neînvinse până acum la Campionatul European din Franţa.

Ambros Martin are la dispoziţie toată echipa, principala preocupare a selecţionerului fiind să le readucă pe jucătoare în febra turneului final, după trei zile de pauză.

România intră în luptă cu doi portari, Yuliya Dumasnka şi Denisa Dedu, care au cel mai bun procentaj la turneul final. Olanda răspunde cu un alt portar de clasă mondială, Tess Wester.

"Nu ne-am întâlnit până acum cu Olanda. Într-adevăr este o echipă puternică, a obţinut medalii în ultimii ani, jocul lor este destul de asemănător cu cel al Norvegiei, încearcă să practice un joc în viteză. Dar avem capacitatea de a le face faţă şi a câştiga împotriva lor", a declarat, pentru ProSport, Denisa Dedu, declarată MVP (most valuable player -n.r.) la partida România – Germania (scor 29-24)

„Mental ne-am pregătit pentru Olanda de când s-a terminat meciul cu Norvegia. Le întâmpinăm aşa cum am făcut-o şi cu restul echipelor. La ultimele meciuri ne-am obişnuit să tot alergăm, să ne repliem. Pentru mine nu contează cine este în faţa noastră, atât timp cât lângă mine sunt persoanele care contează, astfel încât să jucăm cât mai bine. Nu ar trebui să ne temem de nimic şi atunci o să ajungem acolo unde ne dorim”, a declarat Melinda Geiger, inter dreapta.

„Ne simţim foarte bine, ne-am revenit, ne-am recuperat, ne-am antrenat, ne dorim să jucăm la fel de bine şi cu Olanda, aşa cum am făcut-o şi până acum.Olanda este o echipă foarte bune, aproape an de an au jucat la medalii. Va fi un meci foarte dificil, dar suntem super-motivate şi cred că o să facem treabă bună şi în acest meci. Avem nevoie şi de mai multă energie decât a fost nevoie cu Norvegia”, a spus şi pivotul Crina Pintea.

Olanda este condusă de daneza Helle Thomsen, nimeni alta decât antrenoarea cu care CSM Bucureşti a plecat la drum în sezonul trecut. Nu a dus însă sezonul până la capăt, fiind înlocuită în primăvara acestui an cu Per Johansson.

Adversara României participă pentru a şaptea oară la un Campionat European, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat în Suedia, în urmă cu 2 ani, unde a ajuns până în finală. Tot la ediţia din 2016, Olanda a înregistrat şi cea mai lungă serie pozitivă, adică şase victorii consecutive. La meciul cu România, „portocalele” vin după trei victorii consecutive.

25-13 la ediţia din 2010, când România a cucerit medalia de bronz, a reprezentat cea mai clară victorie a Olandei la un European. Rezultatul a fost înregistrat cu Ucraina. Reversul medaliei a avut loc la aceeaşi ediţie, când Norvegia a învins-o cu 35-13.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici