România pierde cu Germania şi este ca şi eliminată de la mondialul de handbal feminin

După o primă repriză foarte bună, la capătul căreia a condus cu 3 goluri avans, România a fost învinsă în primul meci al grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin de reprezentativa Germaniei, scor 24-22 (9-12), având doar şanse matematice de a accede în sferturile de finală.

1433 afișări
Imaginea articolului România pierde cu Germania şi este ca şi eliminată de la mondialul de handbal feminin

România pierde cu Germania şi este ca şi eliminată de la mondialul de handbal feminin

Condusă cu trei goluri la pauză, Germania a produs una dintre cele mai importante reveniri de la Campionatul Mondial Feminin IHF 2023, pentru a obţine o victorie în faţa României, în Jyske Bank Boxen din Herning.

Germania îşi creşte astfel considerabil şansele de a avansa în sferturile de finală pentru a treia oară consecutiv în competiţia fanion a handbalului mondial.

După înfrângerea cu 23:39 în faţa Danemarcei, în ultimul meci din turul preliminar, România avea o singură şansă de a mai fi în cursa pentru un loc în sferturile de finală, să câştige meciul inaugural cu Germania, care venea în forţă, după o victorie la 14 goluri în faţa Poloniei.

Speranţele României pentru un rezultat bun au fost impulsionate de reintrarea în echipă a Cristinei Neagu, pentru prima dată la această ediţie a competiţiei.

Cu toate acestea, selecţionerul României, Florentin Pera, a abordat prima parte a meciului cu prudenţă şi nu a trimis-o pe Neagu pe teren încă de la început.

Tricolorele au condus cu 6:3, graţie şi golurilor Elizei Buceschi, apărarea României stând şi ea bine în faţa adversarelor.

Germania nu a impresionat, ratând mult. Alina Grijseels a fost blocată în centrul atacului, în timp ce căpitanul Emily Bölk a ratat primele trei aruncări şi a pierdut mingea de patru ori, atacul lui Markus Gaugisch având o eficienţă de doar 41% în primele 30 de minute.

Intrarea Cristinei Neagu în teren, în minutul 19, a adus un oarecare plus, chiar dacă liderul tricolorelor a dat câteva pase greşite, dar a şi marcat de două ori în prima repriză.

Cel mai bun jucător al României, în ambele reprize, a fost portarul Daciana Hosu, cu o eficienţă de 45% la intervenţii în prima repriză, Germania ratând şi două aruncări de la 7 metri.

Ce a urmat, însă, în repriza secundă, a fost o prăbuşire totală a României, iar Germania a făcut exact ce trebuia pentru a obţine o victorie esenţială şi a face un pas important spre sferturile de finală.

Timp de nouă minute şi 56 de secunde, Germania a fost de nebătut în apărare, portarul Katarina Filter oprind toate aruncările, dominând duelul cu extremele României, care au ratat cinci aruncări. În acest interval, Germania a avut un parţial de 5-0, care răsturnat situaţia partidei.

Cele două time-out-uri de echipă solicitate de Florentin Pera nu au avut efectul dorit, România marcând doar cinci goluri în primele 20 de minute ale reprizei secunde.

Germania a reuşit apoi un nou parţial de 5:2, ducând scorul la 22:17 cu 10 minute înainte de final.

România a încercat să revină, dar cele trei goluri consecutive ale Biancăi Bazaliu nu au contat, la fel cum nici evoluţia foarte bună a Dacianei Hosu, Germania încheind în cele din urmă o victorie cu 24:22, a patra victorie consecutivă a elevelor lui Markus Gaugisch în competiţie.

Germania este acum şi mai aproape de a obţine calificarea în sferturile de finală, cu şase puncte în clasament, cu patru mai multe decât România şi două în faţa Poloniei, cu care a câştigat deja.

Pe de altă parte, atât obiectivul sferturilor de finală, cât şi cel al accederii la turneul de calificare la Jocurile Olimpice par să fi fost ratate de echipa lui Florentin Pera, care va înfrunta acum Japonia şi Polonia în ultimele două meciuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici