România ratează revenirea în Grupa 1 a Cupei Davis, după 2-3 cu Polonia/ UPDATE: Franţa - Croaţia, finala Cupei Davis

România a pierdut barajul de promovare în Grupa 1 a Cupei Davis, după 2-3 la general cu Polonia. În meciul dicisiv, Adrian Ungur (674 ATP) a pierdut cu 3-6; 2-6, în faţa lui Kamil Majchrzak (187 ATP).

476 afișări
Imaginea articolului România ratează revenirea în Grupa 1 a Cupei Davis, după 2-3 cu Polonia/ UPDATE: Franţa - Croaţia, finala Cupei Davis

România ratează revenirea în Grupa 1 a Cupei Davis, după 2-3 cu Polonia

Ultima zi a duelului România – Polonia părea că va fi una bună pentru reprezentativa noastră. Horia Tecău şi Florin Mergea aduceau al doilea punct al României, câştigând meciul de dublu, împotriva cuplului Kubot/ Matkowski, 7-5; 4-6; 6-3, şi revenirea în elita tenisului mondial era aproape.

Meciurile de simplu nu au fost în favoarea noastră. Marius Copil (81 ATP) şi Adrian Ungur (674 ATP) au pierdut fără mari şanse în faţa lui Hubert Hurkacz (95 ATP), respectiv Kamil Majchrzak (187 ATP). Jucătorii noştri au făcut partide, reuşind un singur break în două meciuri.

Rezultatele meciurilor România – Polonia:

Ziua 1: Marius Copil - Kamil Majchrzak 6-2; 6-4
Adrian Ungur - Hubert Hurkacz 6-7; 5-7

Ziua 2: Horia Tecău/ Florin Mergea – Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski 7-5; 4-6; 6-3
Marius Copil - Hubert Hurkacz 3-6; 4-6
Adrian Ungur - Kamil Majchrzak 3-6; 2-6

UPDATE Franţa - Croaţia, finala Cupei Davis

Franţa şi Croaţia s-au calificat în finala Cupei Davis, după ce au trecut de Spania, respectiv SUA. Ambele semifinale s-au terminat cu scorul de 3-2. Ultimul act al competiţiei va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie.

Croaţia a avut un meci efoarte dificil împotriva SUA. Confruntarea a fost decisă în ultimul meci dintre cele două, când Borna Coric (18 ATP) l-a învins în 5 seturi (6-7; 6-1; 6-7; 6-1; 6-3) pe Frances Tiafoe (40 ATP). Astfel, Croaţia are şansa să câştige primul trofeu, după o pauză de 13 ani. Ultima reuşită a venit după o finală cu Slovacia.

De partea cealaltă, Franţa era calificată înaintea ultimului meci împotriva Spaniei, iar Nicolas Mahut (150 ATP) nu a mai forţat în meciul cu Granollers-Pujol (101 ATP) şi a pierdut cu 2-1 la seturi. Ultimul triumf al Franţei în Cupa Davis datează din 2001, după o finală cu Australia.

Croaţia şi Franţa s-au întâlnit de două ori în meci direct, victoriile fiind împărţite. Ultimul a avut loc în 2016, în semifinale, când Croaţia a câştigat cu 3-2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici