România, reprezentată de patru jucători în optimile de finală ale Ligii Campionilor - FOTO

România va avea patru jucători care vor evolua în optimile de finală ale Ligii Campionilor, aceştia fiind Adrian Mutu (Fiorentina), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Cristian Săpunaru (FC Porto) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

12 afișări
Imaginea articolului România, reprezentată de patru jucători în optimile de finală ale Ligii Campionilor - FOTO

Interul lui Cristian Chivu a terminat pe doi grupa F, cu nouă puncte (Imagine: Mediaafx Foto/AFP)

Cristian Săpunaru a terminat pe poziţia a doua cu FC Porto în grupa D, după Chelsea Londra, dar înaintea celor de la Atletico Madrid şi APOEL Nicosia.

Fiorentina, pentru care Adrian Mutu a marcat trei goluri în patru meciuri, a câştigat grupa E, cu 15 puncte, cu trei înaintea francezilor de la Olympique Lyon şi cu opt în faţa englezilor de la FC Liverpool.

Interul lui Cristian Chivu a terminat pe doi grupa F, cu nouă puncte, la două puncte în spatele deţinătoarei trofeului, FC Barcelona. Din grupa F au mai făcut parte Rubin Kazan, care va evolua în Liga Europa, în timp ce Dinamo Kiev, la care evoluează mijlocaşul Tiberiu Ghioane, s-a clasat pe ultimul loc cu cinci puncte.

Ultima echipă calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor la care activează un jucător român (Ciprian Marica) este VfB Stuttgart, care a învins, miercuri, în meciul decisiv, campioana României, Unirea Urziceni.

Echipa pregătită de românul Ladislau Boloni, Standard Liege, va evolua în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după ce s-a clasat pe locul trei în grupa H, după Arsenal şi Olympiacos Pireu.

Echipa Unirea Urziceni a ratat, miercuri, calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, fiind învinsă, în deplasare, cu scorul de 3-1, de formaţia germană VfB Stuttgart, în ultima etapă a grupei G a competiţiei, echipa pregătită de Dan Petrescu urmând să evolueze în 16-imile Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici