Unirea Urziceni va evolua în 16-imile Ligii Europa

Echipa Unirea Urziceni a ratat, miercuri, calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, fiind învinsă, în deplasare, cu scorul de 3-1, de formaţia germană VfB Stuttgart, în ultima etapă a grupei G a competiţiei, echipa pregătită de Dan Petrescu urmând să evolueze în 16-imile Ligii Europa.

35 afișări
Imaginea articolului Unirea Urziceni va evolua în 16-imile Ligii Europa

Unirea Urziceni va evolua în 16-imile Ligii Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma acestui rezultat, Unirea Urziceni ratează şansa de a deveni prima echipă din România calificată în optimile Ligii Campionilor, formaţia germană asigurându-şi locul doi în grupă, cu 9 puncte, şi implicit prezenţa în optimile competiţiei.

Vezi aici rezumatul video al meciului

Echipa pregătită de Dan Petrescu va evolua în 16-imile de finală ale Ligii Europa, clasându-se pe locul 3 în grupa G, cu 8 puncte.

Golurile echipei germane au fost marcate de Marica '5, Trasch '8 şi Pogrebnyak '11, în timp ce pentru Unirea Urziceni a punctat Semedo, în minutul 46.

Scorul a fost deschis de atacantul român al echipei VfB Stuttgart, Ciprian Marica, aflat la primul său gol în acest sezon în toate competiţiile. Marica a reluat cu capul, din interiorul careului, o centrare venită de pe partea dreaptă de la Sami Khedira şi l-a învins pe portarul Arlauskis după numai cinci minute de joc.

În minutul 8, echipa germană şi-a mărit avantajul, scor 2-0, după ce, în urma unui contraatac, Christian Trasch a rămas singur cu Arlauskis şi a trimis mingea în poartă.

VfB Stuttgart marchează al treilea gol, scor 3-0, prin Pavel Pogrebnyak, care a pătruns în careu cu mingea la picior şi l-a executat pe Arlauskis.

Echipa pregătită de Dan Petrescu reduce din diferenţă în minutul 46, scor 3-1, după ce nigerianul Arthur Boka a pierdut un balon, acesta fiind recuperat de mijlocaşul Antonio Semedo, care a şutat puternic pe lângă portarul Lehmann.

VfB Stuttgart: 1. Lehmann - 27. Celozzi, 5. Tasci, 17. Delpierre, 15. Boka - 13. Gebhart, 35. Trasch, 28. Khedira (32. Kuzmanovici '60), 23. Hleb (16. Rudy '54) - 29. Pogrebnyak, 9. Marica (18. Cacau '82). Antrenor: Christian Gross.

Unirea Urziceni: 1. Arlauskis - 23. Bordeanu, 22. Fernandes, 4. Mehmedovici, 19. Brandan - 17. Semedo, 32. Apostol (5. Apostol '86), 10 Pădureţu, 21. T. Bălan (14. Rusescu '62) - 11. Onofraş (9. Varga '46) - 7. Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Bilaşco '43, Apostol '68, Brandan '75

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Ungaria, condusă la centru de Viktor Kassai, ajutat de asistenţii Gabor Eros şi Tibor Vamos. Arbitru de rezervă a fost Tamas Bognar.

Delegat din partea UEFA a fost cipriotul Andreas Akkelides, iar observator de arbitri a fost desemnat olandezul Cornelius Bakker.

Acesta a fost primul meci pe banca tehnică a antrenorului echipei VfB Stuttgart, Christian Gross, care l-a înlocuit la conducerea tehnică a formaţiei germane pe Markus Babbel.

La meciul disputat pe Mercedes-Benz Arena au asistat aproximativ 37.000 de spectatori.

Rezultatele echipei Unirea Urziceni în grupa G a Ligii Campionilor sunt următoarele:

- 0-2, în deplasare, cu FC Sevilla

- 1-1, acasă, cu VfB Stuttgart

- 4-1, în deplasare, cu Glasgow Rangers

- 1-1, acasă, cu Glasgow

- 1-0, pe teren propriu, cu FC Sevilla

- 3-1, în deplasare, cu VfB Stuttgart

Pentru accederea în grupele Ligii Campionilor şi pentru cele 8 puncte acumulate în grupa G, formaţia Unirea Urziceni va primi de la UEFA 13,7 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici