România s-a impus la Balcaniada de atletism indoor, atât la feminin cât şi la masculin

România a câştigat, atât la feminin (96 de puncte), cât şi la masculin (92 puncte), Balcaniada de atletism indoor, competiţie ce a avut loc, sâmbătă, la Atena, informează Federaţia Română de Atletism.

16 afișări
Imaginea articolului România s-a impus la Balcaniada de atletism indoor, atât la feminin cât şi la masculin

Adelina Gavrilă - imagine din arhiva Mediafax Foto

La competiţie au participat concurenţi din zece ţări: România, Grecia, Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru, Albania, Moldova, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina. În programul de concurs au fost incluse câte 11 probe la feminin şi masculin.

La feminin, sportivele din România au fost urmate în clasament de Grecia (92 puncte) şi Serbia (72 puncte). La masculin, pe poziţia a doua, după România, s-a clasat Grecia, cu 89 de puncte, urmată de Serbia, cu 77 de puncte.

Sportivii din România au obţinut cinci titluri la feminin şi şase la masculin, după cum urmează: Adelina Gavrilă (triplusalt) - 14,70 m, Daniela Donisă (3000 m) - 8:55, 39 (a obţinut baremul pentru Mondialele indoor, din martie, de la Valencia), Anca Heltne (aruncarea greutăţii) - 18,40 m, Mihaela Neacşu (800 m) - 2:03, 01, cursă în care s-a impus Liliana Popescu (în afară de concurs - HC), cronometrată cu 2:00,41, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă mondială a momentului, Elena Iagăr Antoci (1500 m) - 4:12,50 (revenită după o perioadă mai lungă de pauză, a obţinut baremul de calificare la CM indoor), Dănuţ Simion (săritura în lungime) - 7,83 m, Marius Ionescu (3000 m) - 8:17,80, Ionuţ Pungă (60 metri garduri) - 7,87, Florin Suciu (60 m) – 6,79, Ionuţ Zaizan (800 m) - 1:50,33, Cristian Vorovenci (1.500 m) - 3:47,61.

Marian Oprea (triplusalt) a executat o singura încercare (15,40 m), după care a abandonat în urma unor dureri resimţite la gleznă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici