România şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2024

Echipa naţională de handbal feminin a României şi-a flat joi adversarele din grupa preliminară de calificare la Campionatului European din 2024, în urma tragerii la sorţi ce a avut loc la Zürich. Tricolorele vor evolua în Grupa 1, alături de Bosnia, Grecia şi Croaţia.

666 afișări
Imaginea articolului România şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2024

România a fost plasată în a doua urnă valorică la tragerea la sorţi de joi, în urma căreia a rezultat următoarea componenţă a grupelor:

1 – Bosnia, Grecia, România, Croaţia;
2 – Israel, Ucraina, Slovacia, Germania;
3 – Finlanda, Portugalia, Cehia, Olanda;
4 – Letonia, Italia, Slovenia, Franţa;
5 – Azerbaidjan, Lituania, Macedonia de Nord, Spania;
6 – Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru;
7 – Luxemburg, Insulele Feroe, Islanda, Suedia;
8 – Kosovo, Polonia, Danemarca.

Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie 2024, în Austria, Ungaria şi Elveţia şi va avea la start 24 de echipe, pentru prima dată în istoria competiţiei. Cele trei gazde şi Norvegia, campioana la zi, sunt deja calificate, pentru restul locurilor fiind în competiţie alte 31 de echipe.

Campania de calificare începe la toamnă, cu două meciuri, în perioada 11-15 octombrie şi se încheie la începutul lunii aprilie, în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici