România, tot mai aproape de Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022, după 1-0 cu Armenia. Nemţii s-au calificat

  • Naţionala de fotbal a României a învins luni seară echipa Armeniei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.
  • Tricolorii au obţinut o victoria prin golul marcat de Alexandru Mitriţă (26) şi au urcat pe locul secund în grupă.
  • În Grupa J, Germania a devenit prima echipă calificată la Cupa Mondială de fotbal din 2022, după 4-0 în deplasare cu Macedonia de Nord.
2219 afișări
Imaginea articolului România, tot mai aproape de Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022, după 1-0 cu Armenia. Nemţii s-au calificat

Preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022. România a învins Armenia şi a urcat pe loc de baraj

Selecţionerul Mirel Rădoi a afirmat, la finalul partidei cu Armenia, scor 1-0, că în proporţie de 90% speră că selecţionata României poate ocupa la final locul doi în grupa din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, calificându-se astfel la baraj.

"Sunt 90% sigur că în momentul ăsta putem spera la locul doi. Pentru că, chiar dacă mai avem două partide, mai avem o singură finală, cea cu Islanda. Pentru că dacă vom câştiga cu Islanda, cu tot respectul pentru Liechtenstein, noi nu avem ce căuta la un baraj, dacă nu vom câştiga acolo. Trebuie să ne aruncăm ghetele şi eu carnetul de antrenor. Cred că de acum încolo aşteptările vor fi şi mai mari pentru că ei singuri şi-au ridicat barierele foarte sus. Dacă vor păstra acelaşi curs, indiferent de rezultat, oamenii care îi vor vedea vor avea doar aprecieri la adresa lor", a declarat Rădoi la final.

Tehnicianul român s-a arătat încântat de jocul echipei sale timp de 60 de minute în partida cu Armenia: "A fost un stadion senzaţional, mi-am dat seama cum au fost nouă ani când au început să strige numele meu. Nu ştiu dacă aş putea să îmi exprim cuvintele la felul în care au apărut băieţii timp de 60 de minute în această seară. Ştiam că nu putem ţine ritmul la fel de intens.

Adversarul nu mai avea nimic de pierdut şi era de aşteptat că ne trimite spre propria poartă. Au fost câteva momente în care au fost periculoşi, dar e normal pentru că şi ei au calitate".

Următoarea partidă din preliminariile CM 2022, cu Islanda, se va disputa tot pe stadionul Steaua: "Din câte ştim meciul cu Islanda se va juca aici, gazonul de pe Arena Naţională nu este gata şi se va disputa aici".


România - Armenia 1-0 (1-0)
A marcat: Alexandru Mitriţă (26).
Bucureşti, Stadion Steaua: 13.576 spectatori

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici