România-Ungaria, scor 9-12, în primul meci din Liga Mondială de polo

Naţionala de polo a României a fost învinsă, miercuri, la Oradea, de reprezentativa Ungariei, scor 9-12, în meciul de debut din grupa C a Ligii Mondiale.

114 afișări
Imaginea articolului România-Ungaria, scor 9-12, în primul meci din Liga Mondială de polo

România-Ungaria, scor 9-12, în primul meci din Liga Mondială de polo (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Noul antrenor al naţionalei tricolore, Vlad Hagiu, a debutat cu înfrângere în Liga Mondială, la Oradea, jucătorii săi cedând în faţa Ungariei, chiar în bazinul în care au pierdut şi calificarea la JO din 2008, eşecul ducând la demisia lui Hagiu la acea vreme. Deşi au schimbat antrenorul şi o parte din garnitura consacrată din ultimii ani, ungurii nu au putut fi răpuşi nici de această dată (0-2, 0-4, 3-5, 5-9), obţinând primele puncte din grupa C, în timp ce poloiştii români speră să le obţină în al doilea meci, cu Rusia, sâmbătă, în deplasare. Din grupa României mai face parte vicecampioana olimpică Italia.

Scorul pe reprize a fost 0-2, 1-3, 3-2, 5-5.

Marcatori:

România - R. Georgescu 2 goluri, Negrean 2, Chioveanu 2, Goanţă 1, Diaconu 1, Ghiban 1

Ungaria - Denes 3 goluri, Varga 2, Kis 2, Szivos 2, Harai 2, Hosnyanszky 1.

În deschiderea partidei, fostul antrenor al reprezentativei României, Kovacs Istvan, a fost onorat de întreaga sală. În aplauzele spectatorilor, antrenorul ungur şi-a felicitat foştii jucători şi a salutat publicul, primind ovaţii pentru cei patru ani în care a condus naţionala şi a calificat-o la Jocurile Olimpice de la Londra.

Din lotul tricolor a absentat căpitanul Cosmin Radu, convocat iniţial, dar care a declinat participarea la meciurile echipei naţionale, invocând diferende de opinie cu forul naţional de profil.

Naţionala Ungariei a revenit în Liga Mondială după cinci ani de absenţă.

Programul următorul al meciurilor din Liga Mondială este următorul:

Etapa a II-a, 3 noiembrie: Turcia – Croaţia, Muntenegru – Grecia, Serbia – Spania, Rusia – România, Ungaria – Italia

Etapa a III-a, 30 ianuarie 2013: Grecia – Croaţia, Turcia – Muntenegru, Germania – Spania, Italia – România, Rusia –Ungaria

Etapa a IV-a, 2 februarie: Turcia – Grecia, Muntenegru- Croaţia, Serbia – Germania, Rusia- Italia, Ungaria – România

Etapa a V-a, 27 martie: Croaţia – Turcia, Grecia – Muntenegru, Spania – Serbia, România – Rusia, Italia- Ungaria

Etapa a VI-a, 30 martie: Croaţia – Grecia, Muntenegru – Turcia, Spania – Germania, România- Italia, Ungaria – Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici