România va întâlni Norvegia în finala Cupei Mondiale la handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României va întâlni în finala Cupei Mondiale de la Aarhus reprezentativa Norvegiei, care a învins, sâmbătă, în semifinale, cu scorul de 24-19, echipa Danemarcei, informează site-ul dhf.dk. România s-a calificat în finală după ce a trecut, tot sâmbătă, cu scorul de 23-21, de Franţa.

38 afișări
Imaginea articolului România va întâlni Norvegia în finala Cupei Mondiale la handbal feminin

România s-a calificat în finala Cupei Mondiale la handbal feminin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Finala mică se va juca între Franţa şi Danemarca, duminică, de la ora 15.15, în timp ce România va juca finala mare cu Norvegia, două ore mai târziu.

Meciul dintre România şi Norvegia este o reeditare a finalei din 2009, câştigată de românce.

Franţa a avut nevoie de 11 minute pentru a marca primul gol (7-1), în faţa unei defensive tricolore compactă, dar şi a intervenţiilor salutare ale portarului Paula Ungureanu. În ofensivă, România a "zburdat", ritmul şi pofta de joc făcând mat echipa lui Olivier Krumbholz. Franţa a avut o tentativă de revenire la mijlocul primei reprize (8-5, min. 17), dar a ieşit la pauză condusă, 15-7.

Franţa şi-a luat revanşa în repriza secundă, marcând de 9 goluri şi primind doar două (17-16, min. 44). Tricolorele au făcut eforturi serioase în a păstra avantajul la victorie, reuşind într-un final să câştige, 23-21, dar şi să se califice în finala mare, aşteptând să-şi cunoască adversara, după disputarea celei de-a doua semifinale, derbiul nordic dintre Danemarca şi Norvegia (ora 17.15).

Marcatoarele tricolore au fost Neagu 8 goluri, Manea 6, Amariei 3, Paraschiv 2, Brădeanu 2, Ardean 1, Moldovan 1. Din tabăra adversă s-au remarcat Mendy şi Herbrecht, ambele cu câte 4 reuşite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici