Românii cuceresc Roma la raliuri. Şase echipaje tricolore la etapa europeană din capitala

Un număr record de echipaje, cu campionii Simone Tempestini şi Sergiu Itu cap de listă, vor lua startul în această săptămână la Rally di Roma Capitale, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri.

84 afișări
Imaginea articolului Românii cuceresc Roma la raliuri. Şase echipaje tricolore la etapa europeană din capitala

Românii cuceresc Roma la raliuri. Şase echipaje tricolore la etapa europeană din capitala

Foarte aproape de a termina pe podium la finalul sezonului trecut în competiţia continentală, Tempestini şi Itu, au ratat o parte din prima parte a acestui an din cauza lipsei unui buget consistent. De 7 ori campion absolut, Tempestini a devenit unul dintre specialiştii etapei de pe asfaltul din jurul Romei, terminând de fiecare dată în topul clasamentului.

Tempestini va avea o concurenţă acerbă la Roma, Hayden Paddon, Efren Llarena, Martins Sesks şi Alexey Lukyanov numărându-se printre cei peste 100 de piloţi aflaţi la start.

De asemenea, atenţia va fi îndreptată şi juniorii de la Napoca Rally Academy, fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior. Aceştia sunt pe locul 2 în topul juniorilor din acest an şi se luptă pentru titlul european. Norbert este la numai 9 puncte în urma norvegianului Ola Nole jr la jumătatea sezonului competiţional.

Etapa de la Roma va consemna şi o premieră. Singurul pilot tetraplegic din lume care a câştigat o clasă într-un campionat naţional, Ciprian Lupu, îşi va face debutul în European. Pe un model Renault Clio Rally5, adaptat pentru nevoile sale, Lupu îl va avea în dreapta pe Andrei Pintilii. “Obiectivul principal este să ajungem cu bine la finiş. Suntem optimişti şi încrezători”, a spus Lupu înainte de start.

Echipajele Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally2), Bogdan Cuzma/Dorin Pulpea (Skoda Fabia Rally2) şi Cristiana Oprea/Alexia Parteni (Opel Corsa Rally4) vor reprezenta de asemenea România în competiţia regină din raliul european.

Rally di Roma Capitale va începe vineri seară cu prima probă specială, în jurul legendarului Colosseum, urmând să se desfăşoare pe o lungime de peste 786 de kilometri, dintre care 189 de probe speciale. Raliul se va încheia duminică seară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici