Românii din Italia vor vedea meciul de acasă de teama incidentelor

Românii din Italia se tem de eventualele incidente xenofobe care ar putea apărea cu ocazia meciului între selecţionatele celor două ţări, programat vineri seara.

11 afișări
Imaginea articolului Românii din Italia vor vedea meciul de acasă de teama incidentelor

Românii din Italia vor vedea meciul de acasă de teama incidentelor (Imagine: Mediafax Foto)

"Diseară rămânem acasă. Ne vom încuraja echipa în faţa televizoarelor. Nu mergem în piaţă", este unul dintre mesajele care apar pe forumurile utilizate de imigranţii români, potrivit La Stampa în ediţia online.

Notând că "la tensiunile politice se adaugă tensiunile sportive", La Stampa dezvăluie că de teama incidentelor xenofobe, autorităţile din Roma nu au montat ecrane în spaţii publice pentru vizionarea meciului Italia - România.

"Voiam să mergem să vedem meciul în piaţă, dar suntem obligaţi să renunţăm. Şi doar pentru a evita eventuale incidente violente", afirmă Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia.

"La Roma, mulţi proprietari de terase mi-au spus: «e mai bine să rămâneţi acasă»", subliniază Terteleac.

"Să vă fie ruşine!", scrie un imigrant român, Matei04. "De data aceasta, italienii chiar exagerează. Caută orice pretext pentru a ne insulta şi a ne considera inferiori", completează Paul, un alt român.

Chiar dacă la Roma nu au fost amplasate ecrane în spaţii publice, în restul ţării atmosfera este mai relaxată. La Milano, Como, Catanzaro şi Torino au fost amplasate ecrane publice pentru vizionarea meciurilor Italiei, inclusiv a meciului cu România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici