Românul Rareş Burnete a debutat la doar 17 ani, pentru Lecce, în Cupa Italiei

Fotbalistul român Rareş Burnete (17 ani) a debutat joi seara pentru divizionara secundă Lecce, într-un meci din 16-imile de finală ale Cupei Italiei, împotriva echipei de Serie A, Spezia. Lecce a furnizat surpriza, învingând în deplasare, cu 2-0, şi calificându-se în optimi, unde va întâlni AS Roma.

234 afișări
Imaginea articolului Românul Rareş Burnete a debutat la doar 17 ani, pentru Lecce, în Cupa Italiei

Românul Rareş Burnete a debutat la doar 17 ani, pentru Lecce, în Cupa Italiei

Rareş Burnete, transferat la Lecce în 2020, de la CS Colţea 1920 Braşov, pe când avea doar 16 ani, a fost introdus în teren în minutul 86, înlocuindu-l pe polonezul Marcin Listkowski (23 ani), autorul primului gol.

Burnete a evoluat la echipa secundă a italienilor, el fiind prezent doar a treia oară în lotul echipei, în această toamnă. De data aceasta, antrenorul Marco Baroni (58 ani) a decis să îi ofere câteva minute tânărului atacant, care a ajuns la Lecce datorită directorului sportiv al clubului italian, Pantaleo Corvino, cel care l-a transferat şi pe Ianis Hagi, de la Viitorul la Fiorentina.

Alături de Burnete au mai fost transferaţi anul trecut şi Răzvan Paşcalău (U Cluj) şi Cătălin Vulturar (UTA), toţi în vârstă de 16 ani.

Lecce ocupă momentan locul 3 în Serie B, cu 31 de puncte, fiind devansată de Brescia, cu 33, şi Pisa, cu 35.

În turul anterior, Lecce a trecut în Cupa Italiei de Parma, echipa românilor Denis Man şi Valentin Mihăilă.

În optimile de finală, Lecce va da piept cu AS Roma, echipa condusă de Jose Mourino.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici