Rubiales a plătit pentru sărutul de la Cupa Mondială. FIFA l-a pedepsit drastic

Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a primit o interdicţie de trei ani pentru orice activitate legată de fotbal. Decizia a fost luată după ce Rubiales a sărutat-o pe buze pe atacanta Jenni Hermoso după victoria Spaniei în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin.

488 afișări
Imaginea articolului Rubiales a plătit pentru sărutul de la Cupa Mondială. FIFA l-a pedepsit drastic

Rubiales a plătit pentru sărutul de la Cupa Mondială. FIFA l-a pedepsit drastic

Luni, FIFA a anunţat interdicţia de trei ani pentru încălcarea articolului 13 din codul său disciplinar, potrivit BBC.

FIFA a confirmat că acest caz se referă la „evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA din 20 august 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă iniţială de 90 de zile".

„FIFA îşi reiterează angajamentul absolut de a respecta şi de a proteja integritatea tuturor persoanelor şi de a se asigura că regulile de bază ale unei conduite decente sunt respectate", a precizat organismul.
Decizia poate fi atacată.

Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a sărutat o jucătoare în timpul ceremoniei de la finalul partidei de fotbal. El a susţinut că sărutul a fost un gest „reciproc" şi „consensual", dar jucătoarea spaniolă Hermoso a negat şi a depus o plângere legală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici