Rublev îl învinge pe Struff şi ajunge în semifinalele de la Monte Carlo

Rusul Andrey Rublev e primul jucător calificat în semifinalele turneului Masters Monte-Carlo 2023 după ce a trecut vineri de germanul Jan-Lennard Struff, cu 6-1, 7-6(5).

114 afișări
Imaginea articolului Rublev îl învinge pe Struff şi ajunge în semifinalele de la Monte Carlo

Sursa Foto - Struff WM19/Rublev MCM22

Rublev a pierdut primul game pe serviciul său, înainte de a câştiga şase game-ur consecutive într-un prim set rapid. Struff, numărul 100 mondial, şi-a regăsit ritmul în cel de-al doilea.

Din punct de vedere al clasamentului, rusul s-a confruntat cu cel mai uşor adversar din sferturile de finală, deoarece toţi ceilalţi sfertfinalişti sunt capi de serie, în timp ce Struff se află pe locul 100 şi a trebuit să treacă prin calificări.

În primele două tururi, Rublev l-a învins pe spaniolul Jaume Munar, specialist pe zgură, iar apoi l-a depăşit şi pe bunul său prieten Karen Khachanov, în ciuda condiţiilor dificile. Pe de altă parte, Struff i-a eliminat pe Alex de Minaur şi pe Casper Ruud, al patrulea favorit.

În trecut, cei doi s-au întâlnit de patru ori în circuitul ATP şi au câştigat fiecare câte două meciuri, iar în calificări şi futures s-au mai întâlnit de două ori, ambii câştigând câte un meci.

Rublev a făcut break la 4-3, în setul secund, dar Struff a reuşit să revină în game-ul următor şi să forţeze un tiebreak, în care rusul şi-a recăpătat calmul şi s-a impus la a doua minge de meci.

El se va confrunta cu americanul Taylor Fritz sau cu campionul în exerciţiu Stefanos Tsitsipas pentru un loc în finala de duminică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici