Rudel Obreja: Decizia AIBA este o răzbunare pentru ceea ce am făcut la Beijing

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că suspendarea de 11 ani primită din partea federaţiei internaţionale este o răzbunare, ca urmare a acţiunii sale de la Beijing, şi că va face apel la această sancţiune.

34 afișări
Imaginea articolului Rudel Obreja: Decizia AIBA este o răzbunare pentru ceea ce am făcut la Beijing

Rudel Obreja: Decizia AIBA este o răzbunare pentru ceea ce am făcut la Beijing (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Voi depune un apel până luni, pentru că până atunci este termenul, dar este o mare nedreptate ceea ce se întâmplă. Cu siguranţă este o răzbunare pentru ceea ce am făcut la Beijing, când am încercat să evidenţiez toate neregulile din box. AIBA încearcă să mă elimine şi cred că de aceea suspendarea este atât de mare. Sunt sigur că această decizie este luată doar împotriva mea şi nu a întreg boxului românesc. Ei sunt supăraţi pe mine, pentru ceea ce am făcut la Beijing", a spus Rudel Obreja.

Referitor la faptul că unul dintre motivele pentru care a fost suspendat a fost acela că a permis ca sportivii să boxeze fără cască de protecţie la finalele Cupei României din 16-19 februarie 2009, Rudel Obreja a spus: "La Cupa României s-a folosit cască. Meciurile în care nu a fost folosită o cască de protecţie au fost doar cele neoficiale, meciuri pe care le-am organizat mai mult pentru public".

Întrebat ce va face în continuare, dacă suspendarea va rămâne valabilă şi după judecarea apelului, preşedintele FR Box a spus: "Activitatea mea este mult mai amplă decât ceea ce are legătură cu AIBA. Eu mă ocup de tot ceea ce înseamnă boxul românesc, nu doar de cel amator. Deci am foarte multe de făcut în continuare".

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a fost suspendat 11 ani de federaţia internaţională pentru că nu a respectat o sancţiune anterioară dictată de Comisia de Disciplină a AIBA şi pentru că a prezentat documente falsificate în cursul unei proceduri disciplinare, informează site-ul forului mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici