Rui Costa s-a retras din activitate

Rui Costa, numărul 10 al generaţiei de aur din Portugalia, a pus capăt, duminică seară, unei cariere strălucite de fotbalist profesionist, evoluând pentru ultima oară pe Stadio Da Luz, arena echipei Benfica Lisabona, formaţie de la care şi-a început drumul spre glorie, informează presa portugheză.

46 afișări
Imaginea articolului Rui Costa s-a retras din activitate

Rui Costa s-a retras din activitate (Imagine: Mediafax Foto)

Cei 50.000 de spectatori aflaţi pe stadionul echipei Benfica la ultima etapă din campionat l-au ovaţionat şi l-au susţinut în dorinţa de a marca în poarta formaţiei Vitoria Setubal, care a primit trei goluri, înscrise însă de Katsouranis, Oscar Cardozo şi Nuno Gomes.

Mijlocaşul portughez a recunoscut că la 36 de ani "nu mai are ce oferi" ca jucător şi a decis să se retragă dintr-o carieră sportivă care a avut punctul culminant în sezonul 2002/2003, când a câştigat Liga Campionilor cu AC Milan.

Rui Costa a debutat la Benfica la 22 septembrie 1991, într-o partidă cu Estoril, începând astfel o carieră profesionistă, care l-a dus mai târziu în campionatul italian, unde a evoluat pentru Fiorentina şi AC Milan.

Mijlocaşul, care va deveni director sportiv la Benfica, s-a transformat rapid într-o piesă fundamentală a echipei conduse de Sven-Goran Eriksson, alături de care a câştigat campionatul Portugaliei în sezonul 1993-1994.

A debutat la naţionala Portugaliei într-un meci cu Elveţia, scor 1-1, în martie 1993. El s-a transferat la Fiorentina, unde a evoluat şapte sezoane, înainte de a ajunge, în 2001-2002, la AC Milan.

La Fiorentina a format o "pereche letală" cu argentinianul Gabriel Batistuta, însă problemele financiare ale grupării viola l-au dus la AC Milan, unde a câştigat campionatul Italiei în sezonul 2003-2004.

În 2006 a decis să revină la Benfica pentru a-şi pregăti retragerea.

În acest sezon, el a jucat 43 de meciuri pentru Benfica şi a marcat 10 goluri.

Gruparea Fiorentina a adresat, pe site-ul oficial, o scrisoare lui Rui Costa, în care îl elogiază pe cel care a purtat numărul 10, număr ce acum îi aparţine românului Adrian Mutu. "Dragă Rui, toată familia Fiorentinei te îmbrăţişează în seara în care spui adio fotbalului. Ai dăruit Fiorentinei emoţii unice. Tricoul cu numărul 10 are pentru noi o semnificaţie specială la care tu, cu seriozitatea şi profesionalismul tău, ai contribuit într-un mod de neuitat. Suntem siguri că viitorul îţi va aduce atâtea satisfacţii câte ai avut în cariera de până acum. Mulţumim pentru ceea ce ai dat Fiorentinei şi felicitări pentru unul dintre cei mai mari campioni ai istoriei noastre", scrie site-ul Fiorentinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici