Ruxandra Dragomir, acuzată de vicepreşedinţii FR Tenis de lipsă de comunicare

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, este acuzată de cei patru vicepreşedinţi ai forului de lipsă de comunicare şi de transparenţă, precum şi de faptul că ia decizii fără să-i consulte, însă fosta jucătoare afirmă că atacurile oficialilor sunt nejustificate.

37 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir, acuzată de vicepreşedinţii FR Tenis de lipsă de comunicare

Ruxandra Dragomir, acuzată de vicepreşedinţii FR Tenis de lipsă de comunicare (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Unul dintre vicepreşedinţii FR Tenis, Răzvan Itu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că el şi ceilalţi trei vicepreşedinţi ai federaţiei, Mihai Zacopceanu, Ciprian Porumb şi Liviu Ursuleanu, sunt dezamăgiţi de maniera de conducere a Ruxandrei Dragomir şi că schimbarea pentru care s-a votat la alegerile de la începutul anului 2009 se lasă aşteptată.

"Ceea ce ne supără pe noi este lipsa de comunicare din federaţie. Atunci când am susţinut-o pe doamna Dragomir pentru postul de preşedinte al FRT ne-am dorit o schimbare, dar aceasta se pare că nu a venit şi ne-am întors în trecut. Totul s-a rupt atunci când am realizat că deciziile sunt luate doar de preşedinte împreună cu domnul Silviu Matei (n.r. - directorul general al FR Tenis). Nu ni se comunică nimic în ceea ce priveşte programele de dezvoltare sau deciziile care se iau. Am cerut de câteva luni o balanţă pentru a vedea ce venituri şi cheltuieli am avut la federaţie, însă directorul general nu ne-a arătat nimic. Doar doamna Dragomir şi Silviu Matei ştiu dacă federaţia are bani sau nu, pentru că ei gestionează totul", a spus Itu.

El a precizat că doreşte ca FR Tenis să fie condusă în mod transparent şi că se aştepta ca Dragomir să comunice mai mult cu cei care au susţinut-o.

"Aceste probleme din federaţie există de mai mult timp şi am tot încercat să ne consultăm pe această temă. Toţi cei patru vicepreşedinţi suntem deranjaţi de această lipsă de comunicare din FRT, nu este numai vocea mea care are ceva împotriva doamnei Dragomir. Am fost alături de ea la alegeri, am optat pentru o schimbare, am votat alături de ea, am susţinut-o în toată campania. Nu am niciun interes în această dispută, pur şi simplu vreau ca lucrurile să intre pe un făgaş normal. Vrem o federaţie transparentă, liberă, care să nu fie condusă de unul sau de altul".

Ruxandra Dragomir: Atacurile vicepreşedinţilor sunt nejustificate

În replică, Ruxandra Dragomir a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că atacurile vicepreşedinţilor sunt nejustificate şi că aceştia îşi doresc să aibă mai mult control asupra activităţii federaţiei.

"Totul a început destul de brusc şi se pare că ei aşa consideră că trebuie să se plângă. Din punctul meu de vedere aceste acuze ale lor sunt total nejustificate. Deocamdată nu am ce să discut cu cei care m-au acuzat că eu am luat anumite decizii împreună cu directorul general, fără să-i consult, decât în momentul în care ceea ce au spus va fi argumentat. Caietele de decizii şi procesele verbale sunt toate la federaţie şi fiecare are sarcinile distribuite. Cred că ei vor să intervină în mai multe departamente în care nu ar trebui", a declarat preşedintele FRT.

Ruxandra Dragomir va susţine, joi, o conferinţă de presă la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, la care va participa şi secretarul de stat Doina Melinte, pentru a clarifica situaţia din cadrul forului de tenis, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Fosta jucătoare Ruxandra Dragomir a devenit preşedinte al Federaţiei Române de Tenis după ce a câştigat alegerile desfăşurate, în data de 23 februarie 2009, la Poiana Braşov, în turul doi, în faţa lui Aurel Muntean, omul de afaceri fiind susţinut de fosta conducere a FR Tenis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici