Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Fosta jucătoare Ruxandra Dragomir este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, după ce a câştigat alegerile desfăşurate la Poiana Braşov, în turul doi, în faţa lui Aurel Muntean.

276 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (Imagine: Mediafax Foto)

Ruxandra Dragomir a primt 87 de voturi din partea reprezentanţilor cluburilor afiliate la FRT, în vreme ce contracandidatul ei a primit 70 de voturi.

În primul tur al alegerilor, directorul general al FRT, Dumitru Hărădău, fostul tenisman George Cosac şi Eduard Pană, fost secretar general al FR Hochei pe Gheaţă, au decis să se retragă, iar Ruxandra Dragomir a obţinut 66 de voturi, Aurel Munteanu, 63, în vreme ce fostul căpitan al echipei României de Cupa Davis, Florin Segărceanu, a fost votat de 27 de cluburi.

Răzvan Itu, Mihai Zacopceanu, Ciprian Porumb şi Liviu Ursuleanu au fost aleşi, vicepreşedinţi ai Federaţiei Române de Tenis, la Adunarea Generală Extraordinară de alegeri de la Poiana Braşov.

Pentru postul de vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Române de Tenis au fost propuşi 18 candidaţi: Dumitru Hărădău, Ruxandra Dragomir, Florin Segărceanu, George Cosac, Andrei Pavel, Adrian Marcu, Ion Moldovan, Marius Comănescu, Ciprian Porumb, Emil Negoiţă, Răzvan Itu, Alexe Bardan, Ion Ţupa, Mihai Zacopceanu, Claudiu Munteanu, Liviu Ursuleanu, Romeo Stoica şi Ilie Cojan.

Alegerile au avut loc astăzi, la Poiana Braşov, în cadrul Adunării Generale Extraordinare de alegeri.

Vezi aici biografia Ruxandrei Dragomir

Alegerile ar fi trebuit să aibă loc în data de 11 decembrie 2008, dar au fost amânate din cauza lipsei de cvorum. Pentru funcţia de preşedinte au candidat Dumitru Hărădău, Florin Segărceanu şi Ruxandra Dragomir.

Unul dintre candidaţii la şefia FRT, Ruxandra Dragomir, a declarat după Adunarea Generală din 11 decembrie că unii membri ai federaţiei au fost împiedicaţi să participe la alegeri. "Adunarea Generală nu a fost statutară din lipsă de cvorum. Au intrat în sală doar 104 persoane, din cele 111 necesare. Foarte multe persoane au fost forţate să nu intre în sala în care s-a ţinut şedinţa, deşi aseară când s-a făcut cazarea în hotel erau mai mulţi de 111 reprezentanţi ai cluburilor", a spus Ruxandra Dragomir.

Dumitru Hărădău a precizat că a încercat să amâne alegerile de la federaţia de tenis pentru a încerca să-l convingă pe fostul preşedinte Ilie Năstase să îşi depună candidatura, deoarece îl consideră singura persoană capabilă să conducă acest for. "Ilie Năstase este omul care strânge în jurul lui toate valorile din tenisul românesc care ar trebui în continuare să dezvolte tenisul în România. Proiectele lui din 2005 ar trebui continuate. Eu ştiu de la Ilie Năstase că doreşte să candideze la alegeri. Ilie Năstase doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al FRT şi nu poate avea o funcţie în organigrama FRT. După părerea mea este singura şansă să se stingă toate conflictele, venirea lui Ilie Năstase ca preşedinte", a explicat Hărădău la câteva zile după amânarea alegerilor din 11 decembrie 2008.

Ilie Năstase a demisionat, la 12 februarie 2008, din funcţia de preşedinte al FR Tenis, după declanşarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franţa. Atunci, presa centrală a scris că federaţia ar fi "umflat" cheltuielile de organizare ale întâlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

Citeşte şi

Ilie Năstase a demisionat din funcţia de preşedinte al FRT

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici