Ruxandra Dragomir: Consider că nu există niciun conflict între mine şi vicepreşedinţii FRT

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ruxandra Dragomir, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, după părerea sa, nu există niciun conflict între ea şi vicepreşedinţii forului, care i-au reproşat modul lipsit de transparenţă în care conduce activitatea FRT.

25 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir: Consider că nu există niciun conflict între mine şi vicepreşedinţii FRT

Ruxandra Dragomir: Consider că nu există niciun conflict între mine şi vicepreşedinţii FRT (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Vreau să mă concentrez pe performanţa sportivilor şi nu intenţionez să fac rău nimănui. Din punctul meu de vedere nu cred că există niciun conflict între mine şi vicepreşedinţii federaţiei. Spre surprinderea mea, am văzut poziţia lor negativă atât la adresa mea, cât şi la adresa directorului general Silviu Matei. Nu înţeleg care este motivaţia lor pentru a face acest scandal", a spus Ruxandra Dragomir.

Preşedintele FRT a luat o singură decizie fără acordul Consiliului Director

"Toate deciziile luate în cadrul federaţiei au fost luate împreună cu Consiliul Director, mai puţin decizia de a mări salariile angajaţiilor. Nu cred că am încălcat statutul prin această decizie, pentru că în calitate de preşedinte pot lua unele decizii şi singură. Consiliul Director nu este tot timpul prezent să cunoască problemele salariaţilor, la fel de bine cum le ştiu eu sau directorul general. Mi-am asumat o responsabilitate, pentru că existau situaţii în care angajaţii făceau tot ce puteau pentru a câştiga mai mulţi bani. De exemplu, Centrul Naţional, care ne aducea venituri de 50.000 de euro, ajunsese să aducă aceeaşi bani în 2-3 luni, deoarece angajaţii nu mai tăiau tot timpul chitanţe. Mărindu-le salariile cred că vom mai scăpa de această situaţie", a declarat Ruxandra Dragomir.

Ruxandra Dragomir a afirmat că directorul general al FRT, Silviu Matei, a împrumutat forul pentru cheltuieli necesare în timpul desfăşurării partidei de Cupa Davis dintre România şi Rusia, din luna martie, de la Sibiu.

Directorul general al FRT, Silviu Matei, a împrumutat FRT pentru organizarea Cupei Davis dintre România şi Rusia de la Sibiu

"Federaţia Română de Tenis a cheltuit suma de 667.186 de lei, din care 317.000 lei au fost plătiţi din venituri proprii. Suma decontată de către MTS a fost de 349.916 lei. Eram în perioada în care am preluat conducerea federaţiei şi pentru a putea disputa partida de Cupa Davis cu Rusia am fost nevoiţi să facem nişte cheltuieli. O parte din acestea au fost făcute din bani împrumutaţi de domnul Matei, pentru că altfel nu ne-am fi descurcat. Comitetul Director a fost de acord la vremea respectivă cu acest împrumut şi chiar a salutat iniţiativa directorului general, dar acum nu înţeleg de ce sunt atât de supăraţi", a adăugat preşedintele FRT.

Doina Melinte: În 2008, când era preşedinte Dumitru Hărădău, FRT a avut un deficit de 200.000 euro

"Din punct de vedere financiar, nu cred că există mari probleme, conform auditului nostru intern, la federaţia de tenis. Anul trecut, federaţia a avut un deficit de aproximativ 200.000 de euro, iar restul problemelor le aparţin lor. Din partea ministerului am controlat doar banii publici, iar din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă", a spus secretarul de stat din cadrul MTS, Doina Melinte.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, este acuzată de cei patru vicepreşedinţi ai forului de lipsă de comunicare şi de transparenţă, precum şi de faptul că ia decizii fără să-i consulte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici