S-a anunţat data tragerii la sorţi a barajelor de promovare în Liga 3

Tragerea la sorţi a barajelor de promovare în Liga 3 la fotbal masculin şi a etapei interjudeţene U17 şi U19 va avea loc marţi, 6 februarie, începând cu ora 12:00, la Casa Fotbalului, şi va fi transmis în direct pe Facebook FRF şi YouTube FRF TV.

148 afișări
Imaginea articolului S-a anunţat data tragerii la sorţi a barajelor de promovare în Liga 3

S-a anunţat data tragerii la sorţi a barajelor de promovare în Liga 3

Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/2025, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deţine structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul 1 în fiecare judeţ sau în Municipiul Bucureşti. În situaţia în care structura sportivă respectivă nu îndeplineşte condiţiile de participare, jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă să fie declarată câştigătoare.

În conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării şi ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, cele 42 asociaţii vor fi împărţite în 7 regiuni:

Regiunea 1: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
Regiunea 2: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
Regiunea 3: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
Regiunea 4: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
Regiunea 5: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
Regiunea 6: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
Regiunea 7: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune – prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse, care va dobândi calitatea de organizator al jocului.

Întrucât a fost eliminat principiul avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine, la puncte şi golaveraj, jocul retur se va prelungi cu două reprize de câte 15 minute. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare, în conformitate cu Legile Jocului.

Tragerea barajului pentru Liga 3 va fi urmată de cea pentru etapa interjudeţeană U17 şi U19, primul tur eliminatoriu.
Se califică în etapele superioare ale competiţiei, organizate de FRF, echipele campioane de judeţ.

Etapa Interjudeţeană prevede trei tururi eliminatorii, într-o singură manşă, programate pe 26 mai, 2 iunie, 9 iunie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici