S-a încheiat Turul Ciclist al Sibiului. Cine a câştigat turneul

  • Etapa a treia şi ultima din Turul Ciclist al SIbului 2021 s-a încheiat cu o victorie pentru Pascal Ackermann.
  • Germanul în vârstă de 27 de ani a câştigat sprintul din Piaţa Mare, în timp de coechipierul său, Giovanni Aleotti, a câştigat clasamentul general al competiţiei transilvănene.
127 afișări
Imaginea articolului S-a încheiat Turul Ciclist al Sibiului. Cine a câştigat turneul

S-a încheiat Turul Ciclist al Sibiului. Cine a câştigat turneul

Riderul italian şi-a adjudecat tricoul tricoul galben după victoria din etapa de la Păltiniş şi l-a apărat până în etapa finală a cursei. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash) şi Michal Schlegel (Elkov - Kasper) au completat podiumul în cea de-a unsprezecea ediţie a Turului CIclist al Sibiului.

Piaţa Mare din centrul Sibiului a găzduit atât startul, cât şi sosirea etapei finale din ultima zi, la capătul unui traseu de 205,3 km valonat. Cursa a avut un ritm rapid încă de la început, dar de-abia după 60 de km s-a format o evadare care a confiscat sprinturile intermediare şi căţărările repertoriate.
Pentru că avea dublu obiectiv - să apere tricoul galben al lui Aleotti şi să asigure victoria de etapă lui Ackermann, echipa BORA - hansgrohe nu s-a arătat dispusă să lase un grup prea mare de evadaţi să preia conducerea cursei.

În cele din urmă, doar trei rideri au scăpat din pluton: Paweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski), Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels) şi Jakob Otruba (Elkov - Kasper). Deşi cei trei au cooperat bine, nu au obţinut niciodată un avans mai mare de patru minute faţă de plutonul urmăritor.

Turek, al patrulea în clasamentul căţărătorilor înainte de începerea etapei, a urmărit să câştige căţărările repertoriate, Bernas a avut interesul de a-şi apăra conducerea în clasamentul sprinturilor intermediare. Foşti câştigători de tricouri distinctive în Turul Cislist al Sibiului, amândoi au reuşit asta, dar totuşi nu au rezitat în evedare până la final.

Otruba a fost ultimul rider din evadare prins de plutonul în care echipa Qhubeka NextHash a stabilit un ritm infernal pe ascensiunea finală a zilei, pentru a face loc sprinterului lor - Janse van Rensburg.

După urcare, Riccardo Zoidl (Team Felbermayr Simplon Wels), al 5-lea în clasamentul general, a lansat un atac final pentru podium, dar Bora - hansgrohe s-a asigurat că îl va aduce înapoi în ultimii 10 kilometri, aşa că toată lumea a ajuns deodată la sprintul final din Piaţa Mare.

În calitate de câştigător al aceleiaşi etape de anul trecut, Ackermann a fost din nou favoritul principal. Eduard Grosu (Echipa Naţională a României) a atacat pe ultimii 500 de metri, astfel încât germanul a trebuit să lanseze sprintul mai devreme decât şi-a planificat. A trecut de Grosu la 150 de metri distanţă şi şi-a apărat poziţia până la linia de finiş, pentru a sărbători cea de-a doua victorie în cadrul acestei a 11-a ediţii a Turului Ciclist al Sibiului.

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) a fost cel mai bun rider român, terminând pe locul 23 la general, în principal datorită faptului că, la Bâlea Lac, a terminat pe locul 11.
Eduard Grosu, care a concurat pentru echipa naţională a României, a ratat la mustaţă victoria de etapă: „Mulţumesc spectatorilor şi organizatorilor, este o cursă frumoasă care reprezintă bine ţara noastră. Vreau, de asemenea, să mulţumesc riderilor şi personalului echipei naţionale, inclusiv sibianului Iustin Văidian, care a dat totul pentru mine în această cursă ”, a spus Grosu, care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Podiumul Etapei 3 

  • Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe)
  • Eduard Grosu (National Team Romania)
  • Matthew Walls (BORA - hansgrohe)

Podiumul final al competiţiei

  • Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
  • Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash)
  • Michal Schlegel (Elkov - Kasper)

Tricouri distinctive şi câştigători de trofee

  • Clasamentul General: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
  • Clasamentul căţărătorilor: Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels)
  • Clasamentul pe puncte: Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe)
  • Cel mai bun tânăr U23: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)
  • Cel mai bun sprinter: Paweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski)
  • Cel mai bun român: Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due)
  • Cel mai combativ rider: Pweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski)
  • Cea mai bună echipă: Elkov - Kasper

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici