S-au stabilit sferturile de finală de la Dubai. Blockbusterul turneului de tenis

Miercuri s-au disputat optimile de finală ale turneului de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), iar toate favoritele au obţinut calificarea, cu excepţia Jelenei Ostapenko şi Johannei Konta.

2584 afișări
Imaginea articolului S-au stabilit sferturile de finală de la Dubai. Blockbusterul turneului de tenis

S-au stabilit sferturile de finală de la Dubai. Blockbusterul turneului de tenis

Elina Svitolina (Ucraina), favorită principală la Dubai, nu a avut un meci simplu cu Qiang Wang (China), dar s-a impus până la urmă în trei seturi, scor 6-1, 5-7, 6-2. Svitolina o va întâlni în sferturi pe japoneza Naomi Osaka, aceasta trecând cu 6-2, 7-6(5) de Anett Kontaveit (Estonia).

Garbine Muguruza (Spania), a doua favorită a turneului de 2,6 milioane de dolari, a dispus de Catherine Bellis, scor 6-3, 7-5. Iberica va avea un meci dur în sferturi, contra franţuzoaicei Caroline Garcia (cap de serie 5), cea care a învins-o pe Ekaterina Makarova (Rusia) cu 6-4, 6-2.

Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul 3, a acces în sferturi după ce a întors scorul în faţa Carlei Suarez Navarro (Spania), 5-7, 6-2, 6-4. Pentru semifinale, cehoaica va lupta într-un blockbuster cu Angelique Kerber (favorită 6), care a eliminat-o pe Sara Errani (Italia), 6-4, 6-2.

În ultimul sfert de finală se duelează două outsidere din Rusia: Daria Kasatkina şi Elena Vesnina. Kasatkina a produs surpriza cu britanica Johanna Konta (favorită 7), scor 4-6, 7-6(6), 6-2, în timp ce Vesnina a învins-o pe Jelena Ostapenko (Letonia, favorită 4), scor 6-1, 7-6(6).

A fost a doua înfrângere prematură în două săptămâni pentru Ostapenko, campioana de la Roland Garros pierzând la debut în turneul de la Doha (1-6, 3-6 cu Mihaela Buzărnescu). Letona a făcut scandal în ambele meciuri: s-a certat cu arbitrul la Doha, iar la Dubai şi-a vărsat nervii pe antrenor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici