Sabău: Echipa României a arătat bine în primele 3 meciuri din grupă, trebuie să mai spere la locul I

Antrenorul echipei Rapid, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că naţionala României ar trebui să mai spere la ocuparea locului întâi în Grupa D a preliminariilor CM-2014, bazându-se pe primele trei jocuri bune făcute de tricolori în această campanie de calificare.

165 afișări
Imaginea articolului Sabău: Echipa României a arătat bine în primele 3 meciuri din grupă, trebuie să mai spere la locul I

Ioan Ovidiu Sabau (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sabău crede că jucătorii echipei României nu s-au recuperat după efortul depus în Turcia, astfel explicându-se evoluţia lor, marţi seară, în meciul cu Olanda, scor 1-4.

"Un început bun cu două ocazii mari prin Grozav şi Torje. Au mai fost alte situaţii la limită. Apărătorii Olandei au fost foarte ezitanţi în primele 10-15 minute, temători şi preocupaţi de echipa noastră. Nu au venit relaxaţi şi încrezători, dar a ieşit acest rezultat. Era clar că anumiţi jucători români erau nerefăcuţi din punct de vedere psihic, s-au concentrat foarte mult în Turcia, a fost un joc extrem de important, cu o încărcătură foarte mare. Doar cine face performanţă înţelege. Şi fizic s-au autodepăşit, ca dovadă şi jocul şi rezultatul din Turcia şi cred că din acest punct de vedere unii jucători nu şi-au revenit, pentru că au fost lenţi, previzibili, nu au avut viteză de deplasare şi de gândire. Echipa României a arătat bine în primele trei jocuri. Încă trebuie să spere la primul loc, pentru că se poate întâmpla orice în Olanda. Sunt încă jucători care nu sunt obişnuiţi să joace două jocuri la un asemenea nivel. Să nu uităm cu cine a jucat Olanda, a avut un antrenament, şi să nu uităm cu cine a jucat România, iar anumiţi jucători nu sunt obişnuiţi să joace la un asemenea nivel şi să se recupereze din punct de vedere mental", a declarat Sabău.

Tehnicianul a precizat că, în opinia sa, arbitrul scoţian Craig Thomson a dezavantajat echipa României: "În unele momente, arbitrajul a iritat pe toată lumea. Au avut ei 11 metri şi consider că ar fi putut da şi pentru noi. Era 3-2 şi mai erau 15 minute".

Referindu-se la portarul Ciprian Tătăruşanu, pe care finanţatorul Stelei, Gigi Becali, îl consideră vinovat la primul gol marcat de olandezi, antrenorul Rapidului crede că reuşita lui Lens a fost una întâmplătoare. "Tătăruşanu la acea ieşire a respins direct în capul lui Lens şi a dat sub bară. Nu o să se mai întâmple asta. Nu e vinovat Tătăruşanu, a făcut treaba foarte bine, ne-a scos în minutul şapte, a avut câteva intervenţii foarte importante în Turcia. L-am lăudat, a apărat foarte bine în Turcia, iar acum că a respins în capul adversarului, nu înseamnă că nu mai are valoare. Rămâne un portar valoros care se va maturiza mai mult. Avem portari valoroşi", a spus Sabău.

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-1 (3-1), de reprezentativa Olandei, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, acesta fiind primul eşec al "tricolorilor" în actuala campanie de calificare.

Pentru România a marcat Marica '40, în timp ce pentru olandezi au înscris Lens '9, Martins Indi '29, Van der Vaart '45+2 (penalti) şi Van Persie '86.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici