Sacrificiile pentru Cupa Mondială din Qatar: peste 6.600 de muncitori au murit lucrând la construcţii

  • Din 2010, de când Qatar a fost desemnat gazda WC 2022, mai mulţi muncitori au murit
  • Qatarezii au angajat forţă de muncă din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka
  • Autorităţile de la Doha vor face un nou aeroport, noi hoteluri şi stadioane
  • Qatar va fi prima ţară arabă musulmană care va găzdui o Cupă Mondială la fotbal
1087 afișări
Imaginea articolului Sacrificiile pentru Cupa Mondială din Qatar: peste 6.600 de muncitori au murit lucrând la construcţii

Peste 6.600 de muncitori care au lucrat la construcţiile pentru Cupa Mondială din Qatar, au murit.

Din 2010, de când ţara arabă a câştigat competiţia pentru a fi gazda World Cup, zeci de mii de muncitori au migrat către Qatar. Dintre aceştia, mai mult de 6.500 au murit pe şantierele construcţiilor pentru competiţia ce va avea loc la anul.

India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka sunt ţările cu cele mai multe victime. În medie, 12 muncitori din aceste 5 ţări au decedat în fiecare dintre săptămânile de după decembrie 2010.

Cifrele unui proiect megalomanic

  • 1.7 milioane de muncitori imigranţi
  • Peste 90% din forţa de lucru din Qatar
  • 3.200 de muncitori care lucrează, zilnic, doar la Stadionul Khalifa
  • 500$ - 4300$ plătesc muncitorii agenţiilor de recrutare pentru a-şi găsi slujbă
  • 8 Stadioane costă 10 miliarde $

Multe dintre aceste decese se întâmplă din cauza condiţiilor precare în care se munceşte. Mohammad Shahid Miah, 29 de ani, din Bangladesh, a murit pentru că s-a inundat camera sa.

Pentru că instalaţia electrică nu era izolată, Miah a fost electrocutat. 37 de oameni au decedat pe şantierele stadioanelor, din cauza rănilor provocate de utilaje sau materiale de construcţii. Mult mai mulţi au colapsat din cauza oboselii, însă autorităţile le-au încadrat la “accidente nelegate de muncă”.

Amnesty International a lansat mai multe acuzaţii de exploatare a muncitorilor, rămase fără urmări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici