Săndoi: Egalul cu Insulele Feroe este un accident care nu ne face cinste

Selecţionerul Emil Săndoi a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că rezultatul de egalitate, scor 2-2, obţinut în deplasare cu Insulele Feroe a fost un accident care nu face cinste jucătorilor şi stafului tehnic al echipei naţionale de tineret a României.

120 afișări
Imaginea articolului Săndoi: Egalul cu Insulele Feroe este un accident care nu ne face cinste

Selecţionerul Emil Săndoi (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Este un accident care nu se face cinste nici pe departe. Suntem conştienţi că am început cu stângul. Eu consider că este un accident ce s-a întâmplat cu Feroe. Iar la echipele de juniori şi de tineret se întâmplă mult mai des astfel de accidente pentru că jucătorii nu au o maturitate deosebită. Dar, în acelaşi timp, cred că echipa de tineret, care a cochetat în ultimii ani cu locurile 10-11 în Europa de când sunt eu, a obţinut unele rezultate pozitive, cu câteva accidente, normal", a spus Săndoi.

Tehnicianul recunoaşte că România "under 21" a fost depăşită la mai multe capitole de adversari. "Am fost depăşiţi la mai multe capitole, la atitudine, dăruire şi altele. Am mai fost noi grupă cu Feroe, am câştigat acasă cu 3-0 şi 4-0 în deplasare. Iar după meciul din deplasare atunci, noi am rămas acolo pentru că Feroe întâlnea Rusia. Iar Rusia a pierdut cu 0-1. Aşadar eu eram atenţionat că în faţa celor de la Feroe pot să apară probleme", a adăugat el.

Referitor la informaţiile apărute în presa sportivă conform cărora jucătorii Nicolae Stanciu şi Gabriel Iancu au băut în cantonamentul selecţionatei de tineret din Insulele Feroe, Emil Săndoi a afirmat că în această deplasare nu au avut loc acte de indisciplină. "În ceea ce îi priveşte pe Stanciu şi Iancu, din punctul nostru de vedere, al conducerii tehnice, nu am avut niciun fel de problemă cu niciunul dintre ei privind respectarea programului. Am fost nemulţumiţi de evoluţia unor jucători, dar asta nu înseamnă că ei au generat nişte acte de indisciplină care să le păteze imaginea", a explicat Săndoi.

Întrebat dacă este dispus să preia funcţia de selecţioner al echipei naţionale de seniori a României în cazul în care Victor Piţurcă va fi sancţionat de FIFA după pedeapsa de un an cu suspendare primită pentru favorizarea infractorului în dosarul "Valiza", Emil Săndoi a răspuns: "Nu am luat niciodată în calcul acest aspect. Mie îmi place să mă ocup de felia mea".

Prezent la conferinţa de presă, directorul sportiv al echipei naţionale Under 21, Daniel Prodan, a negat de asemenea faptul că Nicolae Stanciu şi Gabriel Iancu au consumat băuturi alcoolice în timpul deplasării în Insulele Feroe. "Legat de cei doi jucători de la naţionala de tineret despre care se spune că au cosnumat băuturi alcoolice şi au făcut scandal, vreau să spun că acestea sunt pure invenţii. Eu am fost şeful delegaţiei în Feroe şi nu este absolut deloc adevărat că aceşti doi băieţi au consumat băuturi alcoolice nici când am plecat, nici cât am stat acolo şi nici la întoarcere. Dacă au consumat ei o bere sau două din minibarul din cameră, asta nu am de unde să ştiu că n-am dormit cu ei în cameră. Dar din punct de vedere al programului şi al comportamentului lor în deplasarea din Feroe nu avem nimic să le reproşăm", a spus el.

Prodan susţine că fotbaliştii în cauză simt nevinovaţi şi că singurul lucru care li se poate reproşa este faptul că "au jucat ca cizmele" în meciul cu selecţionata Insulelor Feroe. "Eu am fost şeful delegaţiei acolo şi sunt responsabil cu capul în faţa preşedintelui Mircea Sandu. Dar în Feroe nu a fost nimic şi răspund cu capul pentru ce s-a întâmplat acolo. Aceşti jucători nu merită o astfel de imagine, pentru că apoi începe lumea să strige la ei pe stadioane «beţivilor», şi pentru ce? A, că au jucat ca cizmele, asta e altceva, putem să le reproşăm. Dar faptul că au băut şi au pierdut noaptea nu este adevărat. Că după această deplasare au plecat ei pe la Satu Mare sau de pe unde sunt şi au băut, şi-au turnat în cap băutură, nu am de unde să ştiu. Fiecare are buletin, e responsabil pentru ce face. Dar în Feroe nu au avut loc acte de indisciplină. Domnul Mircea Sandu a fost informat despre jocul de acolo, dar altceva nu, pentru că nu a fost cazul să i se prezinte un raport. Raport se face când sunt probleme, dar acum nu au fost", a menţionat Daniel Prodan.

Reprezentativa de tineret a României a remizat, la 7 iunie, în deplasare, scor 2-2, cu selecţionata Insulelor Feroe, în primul meci din grupa a 6-a de calificare la turneul final al Campionatului European "under 21", ediţia 2013-2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici