Săndoi se chinuie să strângă 20 de jucători pentru meciurile cu Slovacia

Antrenorul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că are probleme serioase şi practic se chinuie să strângă 20 de jucători pentru meciurile cu Slovacia, din preliminariile Campionatului European, ediţia 2011-2013.

108 afișări
Imaginea articolului Săndoi se chinuie să strângă 20 de jucători pentru meciurile cu Slovacia

Emil Sandoi (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Uşor-uşor ne îndreptăm spre finalul acestei campanii de calificare, dar din păcate ne confruntăm în continuare cu aceleaşi probleme de la începutul campaniei. Nu avem un fond de jucători tineri suficient. Avem serioase probleme, practic ne chinuim să strângem 20 de jucători pentru meciurile cu Slovacia. Avem accidentaţi, pe Cosmin Matei, pe Anton Paul şi pe George Ţucudean. Pentru aceste meciuri nu am putut conta pe unii jucători de la echipele din Liga a II-a, mă refer aici la Viitorul Constanţa şi Poli Iaşi, formaţii care au nevoie de acei fotbalişti pentru că se află în lupta pentru promovare. Mai avem doi jucători la Under 19, plus alţi patru, Râpă, Alexe, Grozav şi Maxim care sunt la lotul mare. Din toate aceste motive avem probleme de lot", a spus Săndoi.

El a precizat că naţionala de tineret va încerca să facă o figură frumoasă în partidele cu Slovacia. "Adversarul este puternic, e pe locul doi, are şanse de calificare şi până acum a suferit o singură înfrângere, cu Franţa. Vor fi meciuri dificile", a precizat Săndoi.

Emil Săndoi a menţionat că l-a convocat pe Mihai Răduţ deoarece are potenţial. "Pe Răduţ, chiar dacă nu a jucat la club, l-am convocat pentru că este un jucător cu potenţial. La 17-18 ani el juca titular în Liga I. Din păcate în retur nu a prins decât două meciuri ca titular la Steaua, iar asta este extrem de puţin. Este un jucător care promite şi în plus nici soluţii după cum am spus nu prea aveam. Situaţia este dificilă, practic de la primele două clasate din Liga I noi, la loturile de tineret, avem doar un singur jucător, pe Nicolae Stanciu de la Vaslui. Avem însă mai mulţi de la echipele aflate la retrogradare.Mi-ar fi plăcut să fie invers, dar asta este", a adăugat tehnicianul.

Mihai Răduţ speră că echipa de tineret va obţine victorii, deşi există probleme de lot. "Sunt două meciuri importante, cu un adversar care se luptă pentru calificare. Noi sperăm să obţinem două victorii, deşi avem probleme de lot. Pentru noi, cei care suntem aici, e important să câştigăm fiecare meci. Şanse de calificare încă există şi pentru noi, dar nu sunt foarte mari. Depinde şi de aceste două meciuri, dacă le vom câştiga vom merge mai departe", a spus Răduţ.

Întrebat dacă este posibil să plece de la Steaua, el a răspuns: "Eu vreau să joc, indiferent unde voi fi, la Steaua sau în altă parte. Iau în calcul şi un transfer, normal".

Lucian Filip spune că pentru el este o onoare să fie convocat. "Nu ne deranjează că ni s-a scurtat vacanţa de vară cu această convocare. Pentru noi este o onoare că suntem aici, sperăm să practicăm un fotbal de înaltă clasă. Sunt convins că primul va fi un meci deschis, noi vrem să câştigăm neapărat şi per să ne facem treaba cât mai bine", a precizat Filip.

Primul meci cu Slovacia va avea loc la 1 iunie, de la ora 20.30, la Michalovce, cea de-a doua întâlnire urmând să aibă loc la 5 iunie, de la ora 18.00, la Mogoşoaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici