Sandu: 15 suporteri care au provocat incidente pe stadioane au încercat să cumpere bilete

Preşedintele FRF Mircea Sandu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că printre persoanele care au solicitat bilete la meciurile României la Euro 2008 s-au aflat şi 15 suporteri care se află în baza de date a Jandarmeriei pentru violenţe pe stadioane.

1 afișare
Imaginea articolului Sandu: 15 suporteri care au provocat incidente pe stadioane au încercat să cumpere bilete

Sandu: 15 suporteri care au provocat incidente pe stadioane au încercat să cumpere bilete

Conform afirmaţiilor lui Mircea Sandu, aceştia au fost excluşi de la tragerea la sorţi. "Au fost vreo 15 suporteri care au făcut probleme pe stadioane şi nu au putut intra la această tragere la sorţi. Sunt mult mai mulţi cu cazier, dar aceştia nu ne interesează pe noi. E unul, de exemplu, care n-are dreptul să intre în Austria până în decembrie. Pe el, dacă a câştigat, o să-l oprească la graniţă, ce să-i fac eu?", a spus Mircea Sandu.

Oficialul FRF a afirmat că numărul de 17.150 de solicitări de bilete pentru meciurile din faza grupelor la Euro 2008 este foarte mic în comparaţie cu alte federaţii precum cele din Croaţia, Olanda sau Germania.

Conform centralizării efectuate de FRF şi prezentate de Mircea Sandu, cea mai mare cerere a fost pentru biletele de categoria a II-a la meciul Italia - România, unde au fost 2,28 solicitări pe un tichet. Cel mai mic interes l-au reprezentat biletele de la categoria a III-a la meciul România - Franţa, aici existând 1,05 solicitări pentru un tichet.

Oficialul FRF susţine că nu există suspiciuni referitor la vânzarea tichetelor. "Păi când văd că am doi pe bilet, ce întrebări să-mi mai pun? Dacă aveam 200 pe un bilet atunci erau probleme. Dar eu am 1,38, 1,05 pe bilet... ce probleme, ce suspiciuni?", a afirmat Sandu.

Întrebat cum îşi explică numărul mare de solicitări de bilete venite în ultimele două zile ale perioadei în care s-au pus în vânzare pe site, preşedintele FRF a răspuns: "Presa a interpretat că e o şmecherie a FRF că s-au vândut mai multe bilete în ultimele două zile. Dezaprob în totalitate acest lucru. Este vorba doar de modul în care oamenii au dorit prin totală libertate să se înregistreze conform procedurilor stabilite pe site".

Mircea Sandu a explicat că suporterii nemulţumiţi se pot adresa UEFA. "Când va fi sesizată, UEFA va face o anchetă, iar noi îi vom pune la dispoziţie toate documentele şi hotărârile. Ei vor primi un răspuns şi gata", a adăugat Sandu.

Referitor la cota de 45 la sută din suma de 19.501 bilete rezervată pentru Familia Fotbalului, oficialul FRF a menţionat că şi aici cererile au depăşit numărul de tichete. "Toate cluburile din Liga I, a II-a, a III-a, oficiali din fotbal feminin, futsal, fotbal juvenil, asociaţii judeţene şi foşti jucători, arbitri, antrenori şi aşa mai departe au făcut solicitări de bilete. Dar şi aici este o depăşire a cotei alocate cu peste 300 de bilete. Vom vedea ce se va întâmpla cu cei care nu vor putea să intre în posesia biletelor", a spus preşedintele FRF, care a menţionat că reprezentanţii din fotbal au avut dreptul să solicite bilete şi pe site-ul www.biletefotbalonline.ro.

Sandu susţine că dacă vor exista multe cazuri în care posesorii de bilete desemnaţi în urma tragerii la sorţi vor să le înstrăineze atunci FRF va solicita ajutorul poliţiei. "Cei care vor să înstrăineze biletele cumpărate trebuie să informeze FRF, care va transmite apoi către UEFA numele şi datele noilor beneficiari al tichetelor. Aceasta este o prevedere pe care UEFA a luat-o în calcul pentru situaţiile în care cineva se îmbolnăveşte sau are probleme speciale. Dacă însă va fi un procent mare de cazuri, atunci ne punem semne de întrebare şi nu vom fi de acord cu cedarea acestor bilete. Dacă există un procent mare care poate să însemne speculă, automat trebuie să intervenim cu organele abilitate din ţară să stopăm acest lucru. Dar asta vom vedea pe parcurs", a precizat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici