Sandu: Orice club din România cu disponibilităţi materiale poate să atace finala în 2012

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, că orice club din România poate să reprezinte o variantă pentru finala din 2012 a Europa League, precizând că o echipă nu poate ajunge într-o fază superioară de cupă europeană fără un buget de "60-70 de milioane".

17 afișări
Imaginea articolului Sandu: Orice club din România cu disponibilităţi materiale poate să atace finala în 2012

Sandu: Orice club din România cu disponibilităţi materiale poate să atace finala în 2012

"Sunt trei ani în care orice club din România cu disponibilităţi materiale poate să atace la 9 mai 2012 această finală, dar sub 60-70 de milioane nu poţi să joci într-o fază superioară de cupă europeană. Sper să se construiască stadioane în continuare pentru că avem nevoie de arene moderne, în care lumea să se simtă bine şi să se civilizeze. Pentru că un stadion înseamnă civilizaţie. Cred că va fi ca la lego: a început Clujul şi vor intra în calcul Timişoara, Craiova şi Constanţa. Să avem un stadion modern în România este un vis împlinit", a spus Mircea Sandu, la sosirea în România după Comitetul Executiv al UEFA, de la Nyon.

Preşedintele FRF a calificat drept îmbucurător faptul că oraşul Bucureşti a fost ales pentru a găzdui, pe noul său stadion "Naţional", finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012. "E un lucru îmbucurător că România are parte de recunoaştere în plan fotbalistic, iar Bucureştiul este între marile oraşe care organizează competiţii. E foarte bine că astfel se implică autorităţile, ca să facă un stadion modern. Deci, până în 2012, se va vorbi de Bucureşti. A contat faptul că Michel Platini a venit în România. Pentru o finală nu se negociază, se fac inspecţii, se analizează caietul şi abia apoi se decide", a precizat Mircea Sandu.

Comitetul Executiv al UEFA a hotărât, joi, la Nyon, în unanimitate, să atribuie oraşului Bucureşti şi noului său stadion "Naţional" dreptul de a organiza finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012.

În cursa pentru finala Europa League 2012 au mai fost arenele "Auf Schalke" - Gelsenkirchen (Germania), "Lansdowne Road" - Dublin (Irlanda), "Emirates" - Londra (Anglia) şi Montjuic - Barcelona (Spania).

Citeşte şi:

Finala UEFA Europa League 2012, găzduită de Bucureşti

Lupescu: Am ajuns la un acord să organizăm finala UEFA Europa Liga în 2012

Naţional Arena - primul stadion din România care va găzdui o finală de cupă europeană

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici