Sandu Tăbîrcă: Jucătorii Gloriei Bistriţa nu îşi primeau banii la timp

Fostul antrenor al echipei Gloria Bistriţa, Sandu Tăbîrcă, a declarat că gruparea ardeleană întârzia plata jucătorilor săi şi că, în urma reducerii salariilor fotbaliştilor români, aceştia abia mai pot trăi cu banii pe care îi mai primesc, notează publicaţia austriacă Noen.

25 afișări
Imaginea articolului Sandu Tăbîrcă: Jucătorii Gloriei Bistriţa nu îşi primeau banii la timp

Sandu Tăbîrcă: Jucătorii Gloriei Bistriţa nu îşi primeau banii la timp (Imagine: Mediafax Foto)

"Din cauza problemelor financiare de la Gloria Bistriţa, jucătorii mei nu îşi mai primeau banii. Încă de la pregătirile dinaintea campionatului, patru titulari au părăsit echipa", a spus tehnicianul austriac de origine română.

Tăbîrcă a mai spus că, în ciuda problemelor apărute încă de la începutul sezonului, a rămas să muncească la Gloria până în momentul în care a constatat că orice perspectivă sportivă a dispărut, echipa instalându-se pe ultimul loc în clasamentul primei ligi.

Antrenorul a mai explicat că situaţia generală din fotbalul profesionist român a devenit precară: "În urma înjumătăţirii salariilor fotbaliştilor, aceştia abia mai pot trăi cu banii pe care îi primesc".

Acum, tehnicianul este liber de contract şi îşi foloseşte timpul liber pentru a-şi pregăti examenul de obţinere a licenţei UEFA Pro, în luna noiembrie. În acest sens, Tăbîrcă a vizitat clubul german Bayern Munchen, unde a discutat cu managerul Uli Hoeness şi cu antrenorul Louis van Gaal. "Mai ales în aceste vremuri grele, este important să ai contacte, să construieşti relaţii", a declarat româno-austriacul, care a mai pregătit două echipe de amatori din ţara sa de adopţie.

În această săptămână, Sandu Tăbîrcă revine în România, unde ar avea oferte de la echipe din primele două ligi. "În România, doar câteva cluburi nu au fost atinse de criza economică. Am oferte din primele două ligi, dar trebuie să cântăresc foarte bine, înainte de a accepta", a mai spus antrenorul în presa austriacă.

Sandu Tăbîrcă a demisionat de la conducerea formaţiei Gloria Bistriţa la începutul lunii octombrie, după ce a pregătit această echipă timp de trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici